Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. május 9.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A református egyházhoz kerül egy budafoki iskola
Az egyház és a kerület között évek óta sikeres az együttműködés az oktatás terén

A Budapest-Budafoki Református Egyházközség átveszi a XXII. kerületi Rózsakerti Általános Iskolát; a már oda járó diákoknak biztosítják a világnézetileg semleges oktatást és nevelést - közölte a XXII. kerületi önkormányzat az MTI-vel. Az önkormányzat november 17-i ülésén döntött az iskola 2012. augusztus 31-i hatállyal történő átadásáról, az erről szóló szerződést november 30-án írták alá - olvasható a közleményben.A tájékoztatás szerint Szabolcs Attila polgármester a szerződés aláírásakor, köszöntőjében elmondta: a kerületben sok szülő kerületen kívüli iskolát választott gyermekének, mert vallásos szellemű nevelést kívánt. Az önkormányzatnak viszont az a célja, hogy a kerületben tartsa a kerületi gyerekeket - hangsúlyozta.

Megemlítette, hogy a református egyházzal már hosszú múltra tekint vissza az oktatási együttműködés, mert a kerületi Halacska református óvoda sok éve sikeresen működik, immár két helyen. Mivel az egyházközség az óvoda után iskolát is szívesen létesített volna a kerületben, az önkormányzat erről a lehetőségről tájékoztatta a kerületi iskolák tantestületeit, amelyek „külső befolyástól mentesen eldönthették, kívánnak-e élni a fenntartóváltás lehetőségével" - fogalmazott a polgármester.

Szabolcs Attila emlékeztetett arra: a Rózsakerti Általános Iskola nevelőtestülete 70 százalékos többséggel, titkos szavazáson döntött, így velük folytak tovább a tárgyalások. A polgármester kiemelte, hogy az előkészítés nyílt, átlátható folyamat volt, így a nagyobb konfliktusokat is sikerült elkerülni. Természetesen a szülők, az iskolaszék és a diákönkormányzat véleményét is kikérték - olvasható a közleményben.

Az aláírás alkalmával Nagy Péter református lelkész köszönetet mondott az önkormányzatnak a szakszerű előkészítésért. Szólt arról is, hogy „már most nagyon sok ponton érintkezik az iskola jelenlegi pedagógiai gyakorlata és programja az egyházéval" - írta az önkormányzat.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu