Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. május 9.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Képviselői "rekordkísérlet" módosító indítványokból
Több mint 600 módosító indítvány született az ÖVT tervezet kapcsán

A helyi önkormányzatokról szóló törvényjavaslat kapcsán közel rekordszámú, 631 módosító indítványt nyújtottak be az országgyűlési képviselők, melyből 221 kormánypárti képviselőtől származik. A házszabály szerint a részletes vita lezárásáig kapcsolódó módosító javaslatok benyújtására még lehetőség nyílik, így várhatóan további javaslatok is érkeznek majd az előterjesztéshez.


A javaslatok egy része pontosítást tartalmaz, ezek közül egy iromány 20 oldalon keresztül tesz kísérletet arra, hogy az előterjesztés a jogszabály-szerkesztési előírásoknak megfeleljen.

A tartalmi elemeket is érintő módosítókból kiolvasható, hogy kormánypárti képviselők sem értenek egyet a közös önkormányzati hivatal kötelező kialakításával. A javaslatok egy része a lakosságszám alapon kialakított határt nem 2000 főben határozná meg (érkezett javaslat 1500, valamint 1000 főre is), több módosító pedig úgy rendelkezik, hogy az összevonás után egy hivatalhoz maximum ne hét, hanem öt település tartozhasson.

Boldog István személyében akad ugyanakkor olyan kormánypárti képviselő is, aki kistelepülési hivatalok lakosságszám alapon történő kötelező összevonásának törlését javasolja az előterjesztésből.

Nagy horderejű változtatást tartalmaz az a kormánypárti képviselők által beadott javaslat, amely a fővárosi önkormányzatot területi önkormányzattá nyilvánítaná, valamint az a javaslat, amely a több kerületet is érintő feladatok ellátását nem a fővárosi, hanem a kerületi önkormányzatok hatáskörébe utalja.

Több javaslat is érkezett az összeférhetetlenségi szabályok pontosítására, csakúgy, mint az SZMSZ-ekre, azok tartalmára vonatkozóan is.

Kormánypárti képviselő által beadott módosítóban szerepel, hogy a hajléktalan-ellátás és rehabilitáció az önkormányzati feladatok között legyen nevesítve, szintúgy mint az ivóvíz és szennyvízelvezetés kérdése is.

Módosító javaslat által építenék be azt a rendelkezést is, hogy önálló hivatalt fenntartó településen kizárólag főállású polgármester láthassa el a feladatokat.

Az előzetes ülésterv alapján a javaslat részletes vitájára a december 5-i héten, a módosító javaslatokról történő határozathozatalra december 12-ét követően, míg a zárószavazásra várhatóan december 19-én kerül sor.

A benyújtott módosító javaslatok megtalálhatók az Országgyűlés honlapján: http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_irom.irom_adat?p_ckl=39&p_izon=4864

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu