Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. május 9.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Decembertől szétválnak a közigazgatási feladatok
Gál András Levente közigazgatás fejlesztésért felelős kormánybiztos, Bíró Marcell közigazgatási államtitkár lesz
„Mára a központi közigazgatás fejlesztési területén eljutottunk oda, hogy a szerepeknek is a feladatok sokrétűsége miatt szét kell válnia. Ezért december elsejétől, Dr. Gál András Levente a Jó Állam Fejlesztési Koncepció összehangolásáért felelős kormánybiztos szerepét tölti be" - ismertette Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter november 28-i sajtótájékoztatóján.

Másfél évvel ezelőtt az új minisztériumi szerkezet kialakításával a központi közigazgatási átalakulás is megkezdődött - emlékeztetett a miniszter, majd kiemelte: a közigazgatási államtitkári pozíció újbóli bevezetésével az volt a célunk, hogy a politikai és a közigazgatási racionalitást kettéválasztva, a közigazgatási államtitkár legyen egy minisztérium közigazgatási, szakmai irányítója.

A Kormány, illetve az Országgyűlés az elmúlt másfél évben meglehetősen nagyszámú jogszabályt alkotott. Ennek a munkának az „oroszlánrészét" a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium látta el, mint fogalmazó, kodifikáló, mint szakmai szűrő és a közigazgatási egyeztető folyamatot működtető tárca - hívta fel a figyelmet Navracsics Tibor.

A miniszter tájékoztatott: mára a központi közigazgatás fejlesztés területén eljutottunk oda, hogy a szerepeknek is a feladatok sokrétűsége miatt szét kell válnia. Ezért szétválasztjuk a közigazgatás fejlesztésével, a Magyary-program végrehajtásával kapcsolatos feladatokat, és a további, szakmai irányítás, a tárcaközi koordinációval kapcsolatos munkákat, hiszen ez a rengeteg feladat túlterhelés veszélyével jár.

Reményeink szerint - jobban külön tudnak válni a fejlesztés típusú és a működtetés típusú feladatok. Ezért a személyében különváló feladatok, tisztségben is különválnak. A továbbiakban Gál András Levente a közigazgatás fejlesztésért felelős kormánybiztos lesz, helyette Bíró Marcell lesz a közigazgatási államtitkár - ismertette Navracsics Tibor.

A Jó Állam fejlesztési koncepció végrehajtásának összehangolásáért felelős kormánybiztos feladata a továbbiakban három szegmensből áll: a közigazgatási reform, az igazságügyi reform és az önkormányzati reform összehangolása - mondta Gál András Levente. Az ezzel kapcsolatos törvények már benyújtásra kerültek, tehát most a „házon kívüli terepmunka" következik - tette hozzá az államtitkár. A másik nagy halmaza a feladatkörnek - folytatta - a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztésének irányítása, az ezzel kapcsolatos kormányzati koordináció lebonyolítása.

Gál András Levente beszélt arról is, hogy amennyiben a közigazgatás működése szempontjából olyan feladat adódik, amelyet az apparátus nem feltétlenül karol fel, akkor a kormánybiztos végrehajt minden olyan, a közigazgatás területén rendkívüli beavatkozást igénylő feladatot, amelynek elvégzésével a miniszterelnök megbízza - tájékoztat a kormany.hu.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu