Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. május 9.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Vagy polgármester valaki, vagy színházigazgató
Lemondott Rátóti Zoltán – December 11-én időközi választást tartanak Magyarföldön
Új polgármestert választanak december 11-én a Zala megyei Magyarföldön. A kaposvári Cyíky gergely színház igazgatójának kinevezett Rátóti Zoltán szeptember 26-án jelentette be lemondási szándékát. A színész mindezt azzal indokolta a Zalai Hírlapnak, hogy igazgatói megbízatásakor úgy gondolta, hogy az nem lesz hatással polgármesteri teendői ellátására, időközben azonban meggyőződött arról, hogy a két feladatot nem lehet párhuzamosan együtt végezni.

„Legalábbis felelősséggel nem" - tette hozzá a színész, majd arról is beszélt, hogy Magyarfölddel a kapcsolata nem szakad meg, hiszen a többek között a fatemplom építését felvállaló alapítványnak továbbra is kuratóriumi elnöke marad. A lap kérdésére, hogy más tényezők, például a faluban időnként fel-fellángoló ellenségeskedések is hozzájárultak-e döntéséhez, Rátóti Zoltán csak annyit mondott: ugyan azok energiát szívtak el tőle, de meg tudott birkózni a problémákkal, vagyis nem azok elől kíván menekülni.

A faluban megszólítottak úgy látják, a választások révén újra fellángoltak a küzdelmek az „őslakosok" és a községben letelepedettek között. Szabó Kálmán alpolgármester szerint talán csak akkor lesz nyugalom és béke a községben, ha annak mindössze egyetlen lakója lesz. A tősgyökeres magyarföldinek számító alpolgármester azt mondja, Rátóti Zoltán értéket hozott és jövőképet mutatott a falunak, ezért sajnálja a polgármesteri székből való távozását.

Mások a problémák okozójának egyetlen családot tartanak. A 2006-os botrányok - többek között a temető feldúlása, fenyegető levelek írása - a tavalyi választások után némileg szolidabban ugyan, de folytatódtak. Újra megindult a névtelen levelek írása, a rágalomhadjárat a polgármesteri szék megüresedésével most újabb fordulatot vett - írja a lap.  

A magyarföldi időközi polgármester-választás december 11-én lesz. A választási bizottság két független jelöltet, Kállai Csabát és Tolnai Istvánnét vette nyilvántartásba. A szavazatok leadására a mai állapot szerint 54 fő jogosult. A Zalai Hírlap információi szerint a nyugdíjas Kállai Csaba feleségével együtt a fővárosból költözött a községbe, közel öt éve él a településen. Tolnai Istvánné tősgyökeres magyarföldi, az asszony az egyik közeli Vas megyei településen dolgozik.

A 2010-es választásokon két független jelölt, Rátóti Zoltán és Tóth Krisztina indult. Előbbi a szavazatok 69,77, (30 fő) utóbbi 30,23 (13 fő) százalékát kapta a kis faluban, ahol akkor  47 szavazó szerepelt a névjegyzékben.

Forrás: hvg.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu