Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. május 9.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Gödöllőről nevezték el Valdemoró legújabb utcáját
A spanyol és a magyar város 2008 óta ápol testvérvárosi kapcsolatot
Gödöllőről nevezték el a Madridtól mindössze 20 kilométerre lévő Valdemoró városának legújabb utcáját november 26-án. Az új utca központjában egy kisebb park van, ezzel is utalva arra, hogy Gödöllő egy zöld város.Az utcaavatón jelen volt Dr. Gémesi  György Gödöllő város polgármestere, Jose Carlos Boza Lechuga Valdemoró első embere, valamint a közel 100 ezres település képviselő-testülete és művészeti csoportjai.

Gémesi György és Jose Carlos Boza Lechuga leleplezik az új utcatáblát

A két város 2008-ban kötött testvérvárosi szerződést, és azóta is nagyon szoros az együttműködés. Idén június végén, amikor a magyar uniós elnökség véget ért, Gödöllőn testvérvárosi fesztivált rendeztek, ahol mind a 14 testvérvárosról egy-egy sétányt neveztek el, valamint a testvérvárosok kulturális csoportokkal mutatkoztak be. Valdemoróból egy közel 40 fős kórus és tánccsoport érkezett, akik nem csak Gödöllőn léptek fel, hanem a Duna TV élő műsorában is bemutatkozhattak.

Mint azt Jose Carlos Boza Lechuga, Valdemoró polgármestere és Gémesi György, Gödöllő polgármestere is elmondta, nagyon fontos, hogy az országok közötti ilyen jellegű szoros kapcsolat megmaradjon, hiszen a testvérvárosi kapcsolatnak az emberekről kell szólnia és a nemzeteket kell egymáshoz közelebb hozni itt Európában, az Európai Unióban. Az Uniónak igazából ezekről a kapcsolatokról kell szólni és nem mindig csak a politikáról, a gazdaságról. A jelenlegi nehéz időkben is, mint amiket most Európa átél, meg kell találni a lehetőséget arra, hogy a nemzetek megismerjék egymás kultúráját.

Gémesi György elmondta szeretné, ha a városáról elnevezett utcán és téren egy olyan szobor is állhatna majd egyszer, amit gödöllői művész készített, és amiről az erre járók tudják, hogy Gödöllőhöz köthető.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu