Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. május 9.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Vörös Csepel – könyv a XXI. kerületi visszaélésekről
Németh Szilárd polgármester szerint véget kell vetni az elmúlt nyolc évet jellemző „mutyivilágnak”
Vörös Csepel címmel jelentetett meg tényfeltáró könyvet az elmúlt évek visszásságairól, korrupciógyanús ügyeiről a csepeli önkormányzat. A november 25-én megtartott sajtótájékoztatón Németh Szilárd polgármester elmondta: a kiadvány ugyan a könyvesboltokban is megvásárolható lesz, de a csepeli önkormányzat a kerület összes háztartásába ingyen el fogja juttatni azt.

A könyvbemutatóval egybevont sajtótájékoztatót Német Szilárd nyitotta meg, aki elmondta: a könyv erkölcsi üzenete, hogy az elmúlt időszak „mutyivilágának" véget kell vetni, és hogy hasonló esetek többé ne fordulhassanak elő. Ezért szándékozik az önkormányzat a kiadványt minden kerületi háztarásba eljuttatni. Kijelentette továbbá, a csepelieknek jogukban áll megtudni, hiszen ez a Fidesz választási programjában is szerepelt, hogy az előző önkormányzatok vezetése milyen módon végezte a munkáját az elmúlt mintegy nyolc évben.

A polgármester szerint politikai, erkölcsi és jogi elszámoltatásra egyaránt szükség van. Hangsúlyozta, hogy a politikai elszámoltatás az országos és az önkormányzati választásokon már megtörtént, amikor a jelenlegi vezetés kétharmados győzelmével a választópolgárok kinyilvánították a véleményüket, hogy véget akarnak vetni az elmúlt időszak visszaéléseinek.
A morális elszámoltatásról azt mondta, ennek nagy mérföldköve ez a kiadvány, amely lehetővé teszi, hogy a csepeliek szélesebb körben is megismerhessék, hogy a szocialista vezetés a korábbi nyolc esztendőben milyen mértékben herdálta el a kerület és lakói jövőjét.

A jogi elszámoltatással kapcsolatban a polgármester hangsúlyozta: az önkormányzat eddig mintegy negyven korrupciógyanús ügyet vizsgált, közülük sokban tették meg a feljelentést is. Ezekből több eset még ma is csak a vizsgálati szakaszban tart.

Ezt követően Ábel Attila alpolgármester, a könyv szerkesztője közölte, hogy a kiadvány szimbolikus üzenetet hordoz, miszerint egyetlen párt helyi vezetésének sem szabad a korrupciót megtűrnie, mert látható, hogy a kis kompromisszumok, kis „mutyiügyek" végül akár gyilkosságig is elfajulhatnak. Ábel Attila hangsúlyozta, hogy a 35 ezer példányban megjelent, 96 oldalas könyv terjedelmét az olvashatósághoz szabták, így sok dolog már nem fért bele. Példaként említette a csepeli MSZP iroda „550 millió forintos titkát" is, amely - szerinte - összefüggésbe hozható az egyik olyan céggel, amely az előző időszakban sok százmillió forintos önkormányzati megrendeléseket kapott Csepelen.

Forrás: Csepel.huHírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu