Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. május 9.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A biomassza felhasználásáról önkormányzatoknak
Nagy volt az érdeklődés az Energiaklub és a SZIE konferenciáján
Mi a közös a kukoricaszárban, a szennyvíziszapban és a laskagombában? Akárcsak egy sertéstelepen előállított biogáz, vagy az erdészeti nyesedék, mindegyikük alkalmas lehet arra, hogy csökkentse az egyre tetemesebbre rúgó energiaszámlákat. Az Energiaklub és a Szent István Egyetem november 24-i konferenciájának résztvevői a biomassza felhasználás lehetőségeiről, a finanszírozás kérdéseiről és a tervezés fontosságáról kaphattak naprakész információkat.

A téma aktualitását és fontosságát jelzi, hogy a konferencia Szekszárd után immár második alkalommal, Kecskeméten is megrendezésre került. A gyakorlati ismeretekre épülő előadásokat Barts Gábor, a Magyar Energia Hivatal elemzője nyitotta meg, aki a bevezetés előtt álló METÁR (megújulóenergia-beruházásokat ösztönző termelési támogatás) szabályozási koncepciójával ismertette meg a jelen levő önkormányzatok, szakmai szervezetek és cégek képviselőit. A kötelező átvételi rendszer fontos újdonsága lesz a zöldhő bónusz (az áramtermelés melletti hasznos hőtermelés ösztönzésére) illetve a barna tarifa (amely a projektek 15 éven túli, hosszú távú életképességét biztosítja) alkalmazása.

A Szent István Egyetem munkatársai egy szadai mintaprojekten keresztül mutatták be a tervezés fontosságát, továbbá a nemzetközi COACH Bioenergy projekt eredményeit tárták a nagyközönség elé. A http://www.coach-bioenergy.eu/ honlapon januártól számos nemzetközi jó példa, technológiai leírás és számítási eszköz válik ingyenesen letölthetővé. Ezek az információk és alkalmazások hatalmas segítséget nyújthatnak az önkormányzatoknak és mindazoknak, akik biomassza projektben gondolkodnak.

A konferencia igazi különlegessége a délutáni konzultációs lehetőség volt, ahol az érdeklődők három terület közel 15 szakemberétől kaphattak konkrét, gyakorlati tanácsokat. A három szekcióban szó esett a régióban rendelkezésre álló alapanyagokról, illetve arról, milyen finanszírozási lehetőségek közül választhatnak a beruházók, vagy hogy milyen technológiai megoldások érhetőek el a biomassza hasznosítására.

Az Energiaklub honlapján (http://www.energiaklub.hu/ ) hamarosan valamennyi előadás anyaga elérhető lesz, így a konferencia azok számára is hasznos lehet, akik nem tudtak részt venni a rendezvényen.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu