Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. május 9.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Mindenütt borúlátóak a polgármesterek
Somogy megyei települések elöljáróival konzultált a MÖSZ vezetősége

Csökkenhet az önkormányzatok önrendelkezése, ha a jelenlegi formájában fogadják el az új önkormányzati törvényt - mondta Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke, somogyi polgármesterekkel konzultálva, november 21-én, Fonyódon. Az ülésen elhangzott, nagy a bizonytalanság és az elkeseredés a polgármesterek körében. Minden településvezető az új önkormányzati törvényt várja.


Egyelőre keveset lehet tudni a változásokról, de ami eddig kiszivárgott az hátrányosan érinti az önkormányzatokat - ez derült ki a Magyar Önkormányzatok Szövetségének állásfoglalásából, s Fonyódon erről is tárgyaltak. A MÖSZ elnöke, Gémesi György elmondta: „Én a közoktatást mindenféleképpen visszavinném önkormányzati feladatnak. Mindenféleképpen azt mondanám, hogy jelenleg nem indokolt a járási hivatalok létrehozása ennyi idő alatt, majd 5-8-10 év alatt létrehozhatók. Visszaadnám a hulladékgazdálkodási feladatokat, visszaadnám az ivóvíz, és a csatornaszolgáltatást."

Ez utóbbiak kikerültek az új önkormányzati törvényből. Gémesi György hozzátette: félő, hogy állami kézben nem lesznek olyan minőségűek ezek a szolgáltatások, mint az önkormányzatoknál. A helyi adók bizonyos mértékű elvonásáról azt mondta, nem marad majd elegendő forrás a megmaradt feladatok ellátására. A MÖSZ szeretné, hogy azokat a közoktatási és államigazgatási feladatokat visszakaphatnák, amelyeket el tudnak látni.

A fonyódi polgármester a körjegyzőségek megszüntetését nagy gondnak tartja. „Az sem mindegy, hogy a Mari nénit, Józsi bácsit a megszokott ügyintéző fogja fogadni és kitölti helyette a papírt, vagy segít neki kitölteni, vagy majd a járásból kimegy valaki, aki nem ismernek, nem tudja a problémáikat" - mondta Fonyód polgármestere, Hídvégi József.

Forrás: Kapos.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu