Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. május 9.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Négy hónap az energiatakarékosság jegyében
Kislábnyom: kampány a háztartások energiatudatosságának erősítéséért

Energiatudatossági kampányt indított a GreenDependent Egyesület „Kislábnyom" címmel. A program célja, hogy növelje a családok, háztartások energiahatékonyságát, és népszerűsítse a klímabarát, szén-szegény életmódot. A kampány keretében indított versennyel a szervezők arra próbálnak rámutatni: csupán viselkedésünk megváltoztatásával, nagyobb beruházás nélkül is jelentős energiát - ezáltal pénzt - tudunk megtakarítani.


A klímaváltozás egész Európában aggodalommal tölti el az embereket. A legújabb kutatások szerint ennek következtében egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik az önkéntes energiafelhasználás-csökkentés iránt, amelyet leginkább a családok képesek megvalósítani, főleg, ha ezt szakértői támogatás és tanácsok mellett tehetik. Épp ezért a GreenDependent Egyesület Új Széchenyi Terv keretében finanszírozott „Kislábnyom" kampányának célcsoportja a háztartások, mert az összes CO2-kibocsátás 30 százaléka háztartásokban keletkezik, s az összes energiafelhasználás 40 százaléka is itt történik.

Az Egyesület a kampány keretében 2011 őszétől 10 helyszínen tart informális képzést Közép-Magyarország különböző településein (Budapest, Gödöllő, Vác, Monor, Érd, Pécel, Vecsés, Veresegyház, Szentendre), majd 2011 decemberétől négyhónapos energia-megtakarítási versenyt indít, amelyhez a kislábnyom honlapján keresztül lehet csatlakozni. A Kislábnyom kampány fővédnöke, Dr. Fülöp Sándor, a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa.

A Kislábnyom program bemutatására szervezett november 18-i sajtótájékoztatón Vadovics Kristóf, a GreenDependent Egyesület Kislábnyom programjának vezetője a hazai és nemzetközi tapasztalatokra utalva megjegyezte: „Sajnos tény, hogy az emberiség ökológiai és karbon-lábnyoma nemhogy nem csökken, de továbbra is folyamatosan növekszik. Azt is fontos látnunk ugyanakkor, hogy a magyar lakosság ökológiai és karbon-lábnyoma jelenleg Európában viszonylag alacsonynak számít. A jól-lét fokozására olyan utakat kellene támogatni, amelyek e lábnyomunkat továbbra sem növelik, hanem inkább csökkentik!"

A december 1-jén kezdődő, „kisebb lábnyomon" való életvitelt segítő háztartási verseny négy hónapja során a résztvevőknek minden hónap elején le kell olvasniuk és az online karbon-kalkulátorban fel kell jegyezniük fogyasztásaikat (elektromos áram-, gáz-, víz-, illetve gépkocsi használat, élelmiszerfogyasztás). Emellett három-három feladat megoldására is vállalkoznak a jelentkező háztartások, melyek közül talán a legfontosabb, hogy felmérjék lakhelyük energiahasználatát, és tervet készítsenek arra vonatkozóan, hogyan tudnak viselkedésük megváltoztatásával energiát megtakarítani. A győztes háztartások értékes, energiatakarékos, környezetbarát díjakkal lehetnek gazdagabbak.

További információ: www.kislabnyom.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu