Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. május 9.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Egy évig tárgyalnak majd az iskolák megtartásáról
Az önkormányzatoknak az illetékes kormányhivatalokhoz kell majd fordulniuk

Az illetékes kormányhivatal fog tárgyalni azokkal az önkormányzatokkal, amelyek meg akarják tartani oktatási intézményeiket, és erre körülbelül egy évnyi időt adnak majd - mondta Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár november 17-én, egy Szolnokon tartott sajtótájékoztatón. Hoffmann Rózsa cáfolta, hogy egyeztetés nélkül készült volna el új köznevelési törvény tervezete.


Hoffmann Rózsa az új köznevelési törvény tervezetéről tartott előadása kapcsán kiemelte: az oktatást nem szolgáltatásnak kell tekinteni, hanem közszolgálatnak, olyan állami feladatnak, amelyben a részvétel az állampolgár számára kötelező. Hozzátette, a jogszabály azért kapta a köznevelési törvény elnevezést, mert a nevelés az a pedagógiai kategória, amely magába foglalja a ráhatások összességét, így az erkölcsi, az értelmi és a hazaszeretetre való nevelést is.

A nevelési feladatokból az következik, hogy a pedagógusnak időt kell adni a gyerekekkel való foglalkozásra. „Ha a tanár csak az óráját tartja meg, és utána elmegy másodállásba, amire ma rákényszerül az alacsony fizetése miatt, akkor ez a nevelési eszmény nem érvényesül" - mondta az államtitkár. Hoffmann Rózsa kiemelte: a készülő törvényben gondoskodnak majd a köznevelésben részt vevők munkájának az elismeréséről, így 2013 szeptemberétől „jelentős mértékben" emelkedni fognak a pedagógusbérek.

Az államtitkár cáfolta, hogy egyeztetés nélkül készült volna el a törvénytervezet. Mint mondta, a koncepciót egy év hozták nyilvánosságra, éppen azért, hogy legyen idő annak megismerésére és véleményezésére. „Az utolsó pillanatig befogadtunk minden olyan javaslatot, amely a törvény alapértékeit nem érintette, de tovább pontosítottuk, és ez a munka egészen a parlamenti végszavazásig folyik" - közölte Hoffmann Rózsa.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu