Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. május 9.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Minden lehetséges összeget bérekre kell fordítani
Szócska Miklós az egészségügyben zajló átszervezésről és adósságkezelésről
Az egészségügyi intézmények adósságállományának átvételével kapcsolatban még meg kell találni a megfelelő középtávú koncepciót, de a tudatos adósságkezelés feltételrendszere már előállt - hangsúlyozta Szócska Miklós november 17-én, Budapesten, a XXIII. Egészségügyi konferencián. Az egészségügyért felelős államtitkár az ellátórendszer átszervezéséről, adósságának kezeléséről, az intézmények átvételéről, az ezzel kapcsolatos jogalkotási folyamat állásáról beszélt.

A megyei és fővárosi intézmények átvételével kapcsolatban Szócska Miklós kiemelte: a kormány az intézmények átvételével egyidejűleg gondoskodik azok szállítói tartozásállományának rendezéséről is. Az átadás-átvételt a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet vezeti, az intézmények a Nemzeti Erőforrás Minisztériumhoz kerülnek. Az átvétel a 2011. december 31-i állapot szerint történik meg, az új rendszer 2012. május 1-jén lép hatályba.

Az egészségügyi dolgozók bérével kapcsolatban nyomatékosította, hogy minden lehetséges összeget a bérekre kell fordítani. Ez azt jelenti - mutatott rá -, hogy a bevételi forrásokat, így a népegészségügyi termékdíj bevételeinek nagy részét is erre fogják fordítani. Ebben az évben ez 2,4 milliárd forintot jelent, jövőre 15 milliárddal kalkulál a tárca. Ezeket az összegeket a pótlékok emelésére szánják, továbbá uniós forrásokból körülbelül 9 milliárd forintot fordítanak erre a célra. Arról, hogy az összeget milyen formában juttatják vissza a dolgozókhoz, szakmai egyeztetést kezdeményez az államtitkárság - fűzte hozzá. Az államtitkár kijelentette: összesen 40 milliárd forint jut bérfejlesztésre.

Szócska Miklós elmondta: várhatóan decembertől társadalmi vitára bocsátják azt az új ösztöndíjprogramot, amely a szakdolgozókat, a szakorvosokat és a rezidenseknek azon részét is érinteni fogja, akik a mostani ösztöndíjprogramról lemaradtak. Hozzátette: kétszáz fölött van azoknak a rezidenseknek a száma, akik nem fértek már be a Markusovszky Lajos Ösztöndíj-keretbe.

Az államtitkár az ösztöndíjakkal kapcsolatban rámutatott: dolgoznak azon, hogy a rezidensi ösztöndíj alapot folyamatosan fel tudják tölteni. Kiemelte: néhány éven belül szeretnék kiterjeszteni a programot. A rezidenseknek azt ajánlotta, hogy a tárcával közösen tartsák meg országjárásukat, és együtt keressék fel a városok vezetőit. Tudom - fogalmazott Szócska Miklós -, hogy az ösztöndíjprogramok is átmeneti megoldásokat nyújtanak, de át kell vészelni a gazdasági válság okozta nehéz időket.

Az államtitkár prezentációjában bemutatta az átfogó alapellátási program részeit, beszélt az eszköz-finanszírozás bevezetéséről, az indikátorrendszer megerősítéséről valamint a teljesítmény-finanszírozás megjelenéséről - tudósít a kormany.hu.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu