Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. május 9.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A Károlyi-szobortól a csepeli szennyvíztisztítóig
A városatyák közel 30 kérdésben döntöttek Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésén

A Fővárosi Közgyűlés november 16-i rendkívüli ülésén közel 30 előterjesztést tárgyalt meg. Többek között döntöttek arról, hogy lekapcsolják a fényeket a Károlyi-szobornál, illetve, s hogy az év végéig apportálják a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-t a Budapesti Városüzemeltetési Központba. A városatyák négymillió forint többletforrást szavaztak meg a Fővárosi Cigány Önkormányzatnak, s a főváros visszaveheti a csepeli szennyvíztisztító telep üzemeltetését.


Bővítette a díszvilágítási listát a közgyűlés - erről 21 igen, 10 nem szavazattal, egy tartózkodás mellett határoztak. Díszkivilágítást kaphat a budai Várban lévő Görgey-szobor, a belvárosi Reagan-szobor és a kőbányai, Magyar Oltár elnevezésű millecentenáriumi emlékmű. György István főpolgármester-helyettes befogadta a Jobbik indítványát, hogy szüntessék meg a Károlyi-szobor díszvilágítását. Tarlós István főpolgármester ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy az emlékműnek a szoborparkban volna helye.

19 igen szavazattal, 12 tartózkodás mellett elvi döntést hozott a közgyűlés arról, hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-t az év végéig a Budapesti Városüzemeltetési Központba (BVK) apportálják. György István főpolgármester-helyettes szerint a BVK stratégiai holding, amelynek célja a tulajdonosi döntések optimalizálása.

Négymillió forint többlettámogatást kap a Fővárosi Cigány Önkormányzat - döntött 29 igen, 3 nem szavazattal a közgyűlés. Makai István, az FCÖ elnöke levélben fordult Csomós Miklós főpolgármester-helyetteshez, hogy kiegészítő működési támogatást kérjen a szervezetnek az év végéig. Mint írta, ennek hiányában ellehetetlenül a működésük.

A Budapesti Egészségügyi Központ Zrt. neve a jövőben Fővárosi Központi Egészségügyi Beszerző és Szervező (Febesz) Zrt.-re módosul, emellett 416 millió forinttal csökkentik az egészségügyi közbeszerzésekre létrehozott társaság alaptőkéjét - döntött 21 igen, 10 nem szavazattal, egy tartózkodás mellett a közgyűlés. A lépést az egészségügyi struktúra Semmelweis Tervben meghatározott átalakításával indokolta Szentes Tamás egészségügyért felelős főpolgármester-helyettes.

Visszaveheti a csepeli központi szennyvíztisztító telep üzemeltetését a főváros, az ehhez szükséges üzletrész-visszavásárlásról 21 igen szavazattal, tíz tartózkodás mellett döntött a közgyűlés. Az üzemeltetést eddig ideiglenes szerződés alapján végző BKSZT Kft-ben a fővárosnak 50,15 százalékos tulajdonrésze volt, a kft. 49,85 százalékát pedig a szennyvíztisztítót kivitelező, francia vezetésű Csepel 2005 FH Konzorcium szerezte meg. A kisebbségi tulajdonrészhez viszont a kft. irányítási joga is kapcsolódott, így a fővárosnak nem volt meg a kellő ellenőrzési jogosítványa.

A megegyezés alapján a BVK visszaveszi a kft. 49,85 százalékos tulajdonrészét, ezzel a cég irányítási jogát. A vételi ár a kezdeti tőkebefektetés - ötvenmillió forint - inflációval növelt összege, valamint a szerződés szerinti osztalék. Tarlós István főpolgármester ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: olyan jogokat és vagyonelemeket vesz vissza a főváros, amelyek korábban kicsúsztak a kezéből.

Forrás: Budapest.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu