Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. május 9.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Vétót fontolgatnak a kormánypárti polgármesterek?
A TÖOSZ elnöke szerint 150 milliárd hiányzik az önkormányzatok 2012-e támogatásából
A kormánypárti polgármesterek nagyon el fognak gondolkodni azon, hogy melyik gombot nyomják majd meg az önkormányzati törvény szavazásakor - állítja a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) fideszes elnöke, aki szerint jelenleg 150 milliárd forint hiányzik a helyhatóságok jövő évi költségvetési támogatásából.

Már most 150 milliárd forinttal rövidebbre tervezte a kormány az önkormányzatok jövő évi költségvetést és hasonló helyzetek fognak kialakulni országszerte, mint ami Pest megyében az étkeztetés és fűtés körül kialakult - nyilatkozta november 15-én a Klubrádióban a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke. Schmidt Jenő szerint jövőre sokat fognak egyeztetni az önkormányzatok a beszállítóikkal a fizetések átütemezéséről.

Schmidt Jenő - aki egyébként Tab fideszes polgármestere - kijelentette: vannak olyan szabályozatlan kérdések az önkormányzati törvényben, melyek miatt a kormánypárti polgármesterek nagyon el fognak gondolkozni azon, hogy melyik gombot nyomják majd meg a szavazáskor. A Világgazdaság arról írt, hogy a városvezetői székben is ülő fideszes honatyák arra hívták fel a figyelmet, hogy polgármesterek nélkül még a feles többség sincs meg a parlamentben.

Schmidt Jenő közölte: kifogásolják, hogy a kormány csak kerettörvényt akar velük megszavaztatni, és csak később lesznek részletes szabályok, amik egyelőre homályban vannak. Példaként említette, hogy az állam át akarja venni teljes egészében az alapfokú oktatást, közben az intézmények „visszabérlésének" lehetőségét is nyitva hagyja. Így nem egyértelmű, kinek kell majd ezt finanszírozni.

A településeknek igen fontos víz- és szennyvízszolgáltatás, illetve hulladékgazdálkodás sem szerepel a törvényben, később kívánják szabályozni. A harmadik, egyben legfontosabb elem pedig a pénz. Schmidt Jenő közölte, az adókból nem fenntartható az államháztartás és már most 150 milliárd forinttal van alultervezve az önkormányzati szektor a jövő évi költségvetésben - hangzott el a Klubrádióban.

Forrás: Népszabadság

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu