Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. május 9.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Segélykoncert a józsefvárosi hajléktalanokért
Önkormányzati akciók a fedél nélküliek támogatására

Gyűjtést indított és segélykoncertet szervez a józsefvárosi önkormányzat a kerületben hajléktalanná vált emberek támogatására. A szervezők bútorokat, lakás-felszerelési eszközöket, háztartási gépeket, lakástextileket, tisztító- és tisztálkodó szereket, ruhákat, tartós élelmiszereket várnak a városrész intézményeinél és cégeinél munkát vállaló hajléktalanok szolgálati szállásának berendezéséhez.


Emellett olyan magánszemélyek, szervezetek, cégek jelentkezésére is számítanak, akik részt vennének a programba bevont komfort nélküli önkormányzati lakások felújításában. Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-nek úgy fogalmazott: „szeretnénk gondoskodni azokról a hajléktalanokról, akik itt, Józsefvárosban éltek mielőtt elveszítették otthonukat. Kilátástalan helyzetük ellenére ők is ennek a közösségnek, Józsefvárosnak a tagjai, ezért szeretnénk együtt megtenni mindent, hogy újra, teljes értékű életet élhessenek” – tette hozzá.

Az önkormányzat december 1-jén segélykoncertet is szervez, az ebből származó bevételt ugyancsak a hajléktalanok újrakezdésére fordítják. A rendezvényen fellép mások mellett a Latin Duó, vagyis Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor, Ferenczi György, a Rackajam, valamint az Állami Népi Együttes táncosai.

A városrész képviselő-testülete október elején fogadta el a Józsefvárosi LÉLEK (Lakhatási, Életviteli, Lelkisegítség-nyújtási, Egzisztenciateremtési Közösségi) programot, amely a kerületben hajléktalanná vált emberek felzárkóztatásának elemeit tartalmazza. A programban résztvevők lelki segítséget és egészségügyi ellátást kapnak, személyre szabott munkához segítik őket és biztosítják a lakhatásukat. A program első ütemére október végén 61 millió forintot különített el az önkormányzat.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu