Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. május 9.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A TDM szervezetek foglalkoznak majd a turizmussal
A városmarketinget és a parkfenntartást is átvennék az önkormányzatoktól

A turizmussal kapcsolatos feladatokat a jövőben az önkormányzatok helyett a TDM szervezetekhez rendelik úgy, hogy az önkormányzatok rálátása is biztosított legyen – mondta Nemes Andrea, a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai főosztályának vezetője a Magyar Turisztikai Desztinációk és Menedzsment-szervezetek Szövetségének (MTDMSZ) konferenciáján, Móron. Kiemelte: a turizmusról és a vendéglátásról szóló törvény konkrétan meg fogja határozni a TDM egyesületek feladatait, hatásköreit.


A november 10-11-én megrendezett, kétnapos országos konferencián Balogh Károly, a MTDMSZ elnöke arról beszélt, hogy a magyar turizmus  versenyhátrányban van, mert az elmúlt húsz évben elveszítette a gulyáskommunizmusra épülő imázsát, újat pedig azóta sem sikerült építeni. Rosszul pozícionált termékekkel már nem lehet eredményeket elérni a piacon, ehhez megfelelő marketingtevékenységre van szükség, amelyet a turisztikai desztinációs menedzsment egyesületek képesek elvégezni – tette hozzá. 

A szakember jelezte: javasolják, hogy a készülő turizmusról és vendéglátásról szóló törvényben szabályozzák az önkormányzatok által beszedett idegenforgalmi adók bizonyos százalékának visszaforgatását a turizmus fejlesztésére és a TDM szervezetek tevékenységének támogatására. Balogh Károly elmondta: a helyi önkormányzatoktól nem akarnak  pénzt elvenni, hiszen egyrészt közösek az érdekek, másrészt cserébe feladatokat vállalnának át tőlük: például városmarketing feladatokat, vagy például a városi parkok fenntartását.

Javasolják továbbá a turisztikai hozzájárulás visszaállítását, így a turizmussal nem foglalkozó, de a turizmusból többletbevételre szert tevő vállalkozások minimális hozzájárulásukkal segítenék a fejlesztéseket. Új elemként a látogatói hozzájárulás bevezetését kezdeményezik, amely a belépőjegyekből származó bevételek bizonyos százalékát szintén a turizmusfejlesztésre fordítaná.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu