Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. május 9.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Végleg eltörölnék a kommunista múlt emlékeit
Az önkormányzatok rendeletben nevezhetnék át közterületeiket

A kommunista diktatúrához, valamint a tanácsköztársasághoz köthető személyekről elnevezett közterületi elnevezések és közintézménynevek megváltoztatásáról nyújtottak be az önkormányzati törvényhez módosító javaslatot kormánypárti képviselők. A parlamenti honlapon elérhető módosítás értelmében felhatalmazást kapna a helyi önkormányzat, hogy rendeletben állapítsa meg a közterületek elnevezését.


A kereszténydemokrata és fideszes képviselők által jegyzett javaslat beépítene az önkormányzati törvénybe egy olyan passzust, amely kimondja: nem viselheti közterület vagy közintézmény olyan személy nevét, aki a XX. század önkényuralmi politikai rendszereinek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vett, továbbá olyan kifejezést, illetve olyan szervezet nevét, amely a XX. század önkényuralmi politikai rendszereire közvetlenül utal, vagy annak emlékét idézi.

A parlamenti honlapon elérhető módosítás értelmében felhatalmazást kapna a helyi önkormányzat, hogy rendeletben állapítsa meg a közterületek elnevezését, valamint az elnevezésük megváltoztatására irányuló kezdeményezés szabályait. A módosítás, ha a parlament is jóváhagyja, 2012. július 1-jén léphet hatályba.

A javaslat részletes indoklása hosszú listában ismerteti azokat a magyarországi közterületeket - például különböző települések Lenin utcáit, tereit, Marx Károly utcáit és tereit, Felszabadulás és Vörös Csillag utcáit - amelyek jelenleg is a XX. század önkényuralmi politikai rendszereinek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vett személyek nevét, illetve önkényuralmi rendszerre utaló nevet viselnek.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu