Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. május 9.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Szigorúan ellenőrzött egyetemek és kórházak
Költségvetési felügyelők felügyelik a központi források felhasználását

Költségvetési főfelügyelőt rendelt ki a kormány több felsőoktatási intézményhez, így azonnali hatállyal a Szegedi Tudományegyetemhez, 2012. január 1-jével pedig a Semmelweis és a Debreceni Egyetemhez. A költségvetési források hatékonyabb felhasználása érdekében több egészségügyi intézményhez - például a Mátrai Gyógyintézethez és a Balatonfüredi Állami Szívkórházhoz - ugyancsak költségvetési felügyelőt rendelt ki a kormány.


A Magyar Közlönyben megjelent, Orbán Viktor miniszterelnök jegyezte kormányhatározat szerint azonnali hatállyal költségvetési felügyelő érkezik még a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemhez, a Szent István Egyetemhez, a Széchenyi István Egyetemhez, a Kaposvári Egyetemhez, a Magyar Nemzeti Galériához, az Iparművészeti Múzeumhoz, a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátushoz, valamint a Pesti Magyar Színházhoz is. Ugyancsak költségvetési felügyelőt rendelt ki a kormány a Mátrai Gyógyintézethez, az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézethez, a Balatonfüredi Állami Szívkórházhoz, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézethez, valamint a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalhoz.

A kabinet döntése szerint Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek kell gondoskodnia a költségvetési főfelügyelők és felügyelők megbízásáról azzal, hogy- a költségvetési források hatékonyabb felhasználása érdekében- egy főfelügyelőnek vagy felügyelőnek kinevezett kormánytisztviselő egyidejűleg több intézménynél is elláthat ellenőrző tevékenységet.

Az államháztartásról szóló törvény kimondja, hogy a költségvetési főfelügyelő és felügyelő megismerheti a költségvetési szerv kezelésében levő közpénz felhasználásával összefüggő adatot, véleményezhet a gazdálkodással kapcsolatos belső szabályzatokat, intézkedéseket, továbbá kifogással élhet nagy összegű kötelezettségvállalásokkal kapcsolatban, „különösen a költségvetés-politikai céloknak való megfelelőségre, a szükségszerűségre, időszerűségre, forrásszükségletre, a fedezet meglétére és a kifizetés ütemezésére tekintettel". Indokolt esetben a költségvetési felügyelő javaslatot tehet az intézkedés felfüggesztésére. Ha ezzel az érintett szerv vezetője nem ért egyet, egyeztetést kezdeményez az államháztartásért felelős miniszterrel.

Forrás: ÖS

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu