Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. május 9.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Több önkormányzatnak jutott kevesebb ÖNHIKI
Sokak szerint túlzottan szépaprózódott a támogatás

Az ÖNHIKI támogatás második ütemében 7,6 milliárd forintot osztott szét az állam 1216 város és falu között, így alig több mint hatmillió forint jut átlagban egy településnek - írja a Világgazdaság. A gyorssegély elosztási elveit korábban is sok helyről kritizálták, most pedig olyan polgármester is volt, aki tiltakozásképp a lemondást választotta.


A júniusi támogatások szétosztásakor nem egy önkormányzattól hangzott el, hogy a kevesebb több lett volna. A, hogy akkor 11,6 milliárd forinton 1182 település osztozott, sokak szerint a túlzott szétaprózódáshoz vezetett. Ez a kritika a mostani támogatásnál még erőteljesebb lehet, miután összesen négymilliárddal kevesebb jut még több önkormányzatnak. A végösszeg 7,6 milliárd forint, ez 1216 város és falu között oszlik meg.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Géberjén polgármestere a lemondás mellett döntött a gyorssegélyek listáját látva - a falu mostani adósságállománya mintegy 60 millió forint, a helyi iskolában már fával fűtenek, mert gázra nincs pénz, most pedig mindössze 3 milliós támogatást ítéltek meg nekik. 517 településnél azonban még így is többet kaptak. A Veszprém megyei Megyer például olyan összeget kapott, amelynél egy magánszemély segélye is több szokott lenni, 14 ezer forintot.

A lista élén álló települések jól mutatják az ország gazdasági különbségeit. Az első 17 helyen mindössze négy dunántúli település található: Szigetvár, amely tavaly már csődöt jelentett, valamint Barcs, Tolna és Komló, utóbbi a második legtöbbet kapta, 115 milliót. A legtöbb támogatás, 120 millió forint Ózdra jutott. Vagyis a legnagyobb bajban lévők listájának élén rendszerváltás előtti iparvárosok és más szegény észak-magyarországi települések állnak - valamint a parlamenti képviselő és kisvárosi érdekszövetségi elnök polgármestere révén jó lobbierővel rendelkező Orosháza, amely meglepetésre a harmadik legtöbb támogatást kapta az egész országban.

Soron kívüli támogatást kapott nyolc megyei önkormányzat is, összesen 595 milliós értékben. Ennek majdnem felét Pest megye kapta, ahol így most már biztosítottnak látszik, hogy tudják fűteni az iskolákat a következő pár hónapban.

Forrás: Világgazdaság

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu