Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. június 16.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Csaknem 54 milliárd forint jut fejlesztésekre Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Csaknem 54 milliárd forintot használhatnak fel a Terület-és településfejlesztési operatív program (TOP) forrásaiból Jász-Nagykun-Szolnok megye települései, ebből eddig már mintegy 40 milliárd forintra születtek támogatói döntések - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára Szolnokon.


Rákossy Balázs a Jász-Nagykun-Szolnok megyei TOP információs nap alkalmából tartott keddi sajtótájékoztatón kiemelte: mérföldkőhöz érkezett az 1300 milliárd forint értékű megyei, illetve megyei jogú városi fejlesztést lehetővé tevő program végrehajtása. A TOP a fejlesztéspolitika egy szelete, ezen kívül 9 másik operatív program van, amely forrásokat biztosít a helyi települések, vállalkozások számára - közölte.

A TOP-on kívüli másik 9 program mind pályázati forrás, míg a TOP esetében "nem kell megharcolni" a forrásokért a megyéknek és a megyei jogú városoknak, hanem a rendelkezésükre álló keretek között maguk dönthetnek a helyi fejlesztések támogatásáról - tájékoztatott. Hozzátette: az 1300 milliárd forintból 800 milliárd Ft forrás esik a megyékre, a fennmaradó 400-500 milliárd  forint a megyei jogú városok fejlesztése. A megyékre jutó forrásokon belül Jász-Nagykun-Szolnok megye mintegy 54 milliárd forintos kerete mellett Szolnok, a városi keretből további csaknem 15 milliárdot fordíthat a TOP-ból közvetlen támogatásokra.


A szaktárca országszerte szervez információs napokat, ahol a nyertes helyi pályázók mellett a Magyar Államkincstár, mint irányító hatóság képviselőivel egyeztetik a tennivalókat a hatékony projektvégrehajtás érdekében. A források a támogatási szerződések megkötése után rendelkezésre állnak, a kormányhivatalokon keresztül pedig kiemelt eljárási rendben történnek majd az engedélyeztetések. Ez a két elem a garancia arra, hogy a következő egy-másfél évben megvalósuljanak a beruházások - mutatott rá Rákossy Balázs.

 

Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke szólt arról, hogy a 2014-2020-as uniós fejlesztési ciklus kereteit érintő támogatási döntések alapján eddig 104,26 milliárd forint érkezett a megyébe. Ezzel az eredménnyel a megyék rangsorában Jász-Nagykun-Szolnok megye jelenleg körülbelül a középmezőnyben helyezkedik el - számolt be. Hozzátette: a megye mintegy 54 milliárd forint TOP- keretéből a megyei önkormányzat közgyűlése eddig már mintegy 40 milliárd forint pályázati összegről döntött. A 2017. május 4-ei támogatási döntéssel 20,8 milliárd forintot lekötöttek, a korábbi támogatási döntésekkel pedig mintegy 7,5 milliárd forintot - mutatott rá. Hamarosan támogatási döntéssel fognak rendelkezni további projektek, amelyek további 11,7 milliárd forint felhasználását jelentik majd - jegyezte meg. A TOP megyei második pályázati körében pedig mintegy 13,8 milliárd forint összegre lehet még pályázatot benyújtani 2017 első félévének végéig.

/mti; kormany.hu/

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu