Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. április 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Önkormányzati vágóhidat avattak Hajdúböszörményben

Önkormányzati vágóhidat avattak Hajdúböszörményben, az elkészült beruházás mellett elhelyezték a leendő, ugyancsak önkormányzati húsfeldolgozó üzem alapkövét is.


Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára az eseményen kiemelte: ahhoz, hogy ma 4 millió 411 ezren dolgoznak Magyarországon, a javuló gazdasági helyzet mellett jelentős mértékben hozzájárultak a foglalkoztatás-politika terén hozott kormányzati intézkedések. A kormány célja a teljes foglalkoztatottság, hogy aki képes rá, a nyílt munkaerő-piacon dolgozhasson - mondta. Hoffmann Imre szavai szerint a kormány egyetért azzal, hogy ösztönözni kell a közmunkaprogramban résztvevőket az elsődleges piacon történő munkára, és "a magyar gazdaság erősödésével lehetőséget kell teremteni a közfoglalkoztatottak piaci alapú foglakoztatására".

A rendszer "finomhangolása" folyamatos - tette hozzá, megemlítve, hogy a közfoglalkoztatás bázisán több mint 200 szociális szövetkezet működik az országban, egy éppen Hajdúböszörményben.

Kiss Attila polgármester elmondta, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási egyedi mintaprogramban támogatta a beruházást: a 400 millió forintos fejlesztéshez 42 millió forint önrészt adott Hajdúböszörmény önkormányzata. A vágóhíd és a húsfeldolgozó 25, az állattenyésztést végző Hajdú tanya további 100-150 közfoglalkoztatottnak ad munkalehetőséget - tette hozzá.

Kitért arra is, hogy a közfoglalkoztatásban tenyésztett, levágott és feldolgozott állatokat a helyi közétkeztetésben használják fel. Az önkormányzati vágóhíd műszakonként húsz sertés és öt marha levágására és hasítására alkalmas.

Rácz Róbert hajdú-bihari kormánymegbízott az avatáson jelezte: a megyében tavaly 23 milliárd forintot fordítottak közfoglalkoztatásra, 76 településen 300 projektben összesen 25 ezren vettek részt. Ezzel Hajdú-Bihar az egyik legsikeresebb megye Magyarországon a közfoglalkoztatási programban, ahol értékteremtés folyik, ami rácáfol a bírálókra.

"A közfoglalkoztatás hasznos, fontos, tevékeny, produktív részévé vált a helyi közösségeknek" - mondta Rácz Róbert hozzátéve: közel állunk ahhoz, hogy "a visszaszerzett önbecsülés átbillentse őket az elsődleges munkaerő-piacra".

Az önkormányzati Hajdúsági vágóhídon március elsején, egy műszakban kezdődik a munka, de az előzetes felmérések szerint - a bérvágások számától függően - a kétműszakos munkarend bevezetésére is rövidesen szükség lehet - hangzott el a vágóhíd avatásán.

/MTI; kormany.hu/

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu