Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. május 9.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Közlekedés – okosabban és környezetkímélőbben
Visegrádi együttműködés a fenntartható közlekedési stratégiákért

Olyan hiánypótló program indul a napokban útjára, amely a közlekedési szektort érintő stratégiaalkotáshoz nyújt majd hasznos támpontokat. A kormányzati stratégiák ugyanis jelenleg nem alkalmasak arra, hogy fenntarthatóvá tegyék a közlekedési rendszereket. A Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával megvalósuló két éves programot az Energiaklub a három további visegrádi ország szakértőinek közreműködésével indítja el.


Az utóbbi évek folyamatai nyilvánvalóvá tették, hogy az éghajlatváltozás mérsékléséért tett erőfeszítések csak akkor lehetnek sikeresek, ha a közlekedési szektorra is kiterjesszük azokat. Ennek oka az, hogy a nagy gyorsasággal bővülő közlekedési ágazat energiafelhasználása és kibocsátása felemészti a más ágazatokban elért eredményeket. Jól mutatja ezt a trendet, hogy a közlekedés részesedése az EU CO2 kibocsátásának több mint a negyede, míg hazánkban a teljes energiafogyasztás 21 százalékát teszi ki.

A „Visegrádi együttműködés a fenntartható közlekedési stratégiákért" elnevezésű most induló program célja, hogy egy konkrét intézkedéseket is tartalmazó javaslatcsomag jöjjön létre, valamint egy tudásbázis, amely a partnerországok saját tapasztalataira, ismereteire és adataira épít. Ezek a fenntartható közlekedési stratégiák kialakításához nyújtanak majd hasznos segítséget, legyen szó a régió országainak vagy akár egy települési önkormányzat stratégiájáról.

A program újdonsága, hogy minden visegrádi országban megrendezésre kerül egy Fenntartható Közlekedési Kerekasztal, amelyben a tervek szerint a kormányzati stratégák mellett az egyetemek, kutatóműhelyek, önkormányzatok, civil szervezetek és az egyes közlekedési ágak szereplői is képviseltetik magukat. A hazai kerekasztal várhatóan 2012 márciusában kerül megrendezésre. A projekt eredményeiről a http://www.sustainabletransport.energiaklub.hu/ oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu