Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. május 9.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Állatvédőkkel fog össze a Közterület-felügyelet
A Cerberos egyesület elsősorban az állatok örökbe-adásánál és életkörülményeik ellenőrzésénél fejt ki aktív tevékenységet

Együttműködési megállapodást kötött a Fővárosi Közterület-felügyelet és a Cerberos Állatvédő Egyesület. Az állatvédők többek között ellenőrizhetik, hogy a kutya örökbefogadója betartja-e a gondos állattartás szabályait. A felügyelet állategészségügyi szolgálatánál új örökbeadási rend lépett életbe, hogy az ebek a lehető legjobb gazdikhoz kerülhessenek.


Együttműködési megállapodást írt alá a Fővárosi Közterület-felügyelet és a Cerberos Állatvédő Egyesület. A megállapodás értelmében az egyesület tagjai jogosultak a felügyelet állategészségügyi szolgálata nevében és képviseletében - a felügyelettől kapott megbízólevél birtokában - az örökbefogadó lakhelyén ellenőrizni, hogy az örökbeadott állat befogadója betartja-e az örökbefogadási okmányban vállalt kötelezettségeit.

Az egyesület a gondos állattartás szabályainak betartatása mellett segítséget nyújt az állatok gazdához, azaz örökbefogadóhoz juttatásában; az állatokról készített fotókat terjeszti az interneten, tagjaik saját oldalaikon, blogokon, közösségi oldalakon, terjeszti a szolgálat kiadványait. A felügyelet pedig biztosítja a szakmai tájékoztatást és irányítást az egyesület tagjainak tevékenységéhez.

Az Állategészségügyi Szolgálatnál nemrégiben lépett életbe új örökbefogadási protokoll célja, hogy az örökbeadandó eb a lehető legjobb, és számára megfelelő helyre, felelős, gondos gazdihoz kerüljön. Éppen ezért a szolgálat munkatársai az állattartásra vonatkozó ismeretek felmérése mellett interjúval tájékozódnak az örökbe fogadni szándékozó állattartáshoz szükséges attitűdjéről, körülményeiről, és az örökbefogadó-jelölt elképzeléseit megpróbálják összhangba hozni az állatgondozók tapasztalataival, ezzel segítve a kutya kiválasztását.

Etológusok közreműködésével alakítottak ki egy olyan rendszert, amely alapján az örökbefogadó is több információt kap a kutya viselkedéséről. Az örökbefogadóval megállapodást kötnek, amelyben a gazdi jogait, feladatait és a tartás körülményeinek utólagos ellenőrzését is rögzítik. Ebben a munkában vállaltak jelentős szerepet  - a megállapodás alapján - a Cerberos Állatvédő Egyesület önkéntesei. Jelzik, ha azt tapasztalják, hogy súlyosan megsértik az állattartás szabályait, így ebrendészeti eljárást kezdeményezhetnek a felelőtlen állattartóval szemben - adja hírül a Fővárosi Közterület-felügyelet.

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu