Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2021. május 9.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Szentes nyerte a Biodiverzitás Fővárosa 2011-díjat
Mórahalom, Tata és Gyenesdiás is a nyertesek között van

Idén Szentes városa nyerte el Biodiverzitás Fővárosa 2011 címet. A 30 ezer lakos feletti települések közül az első díjat Kaposvár, a 10 ezer lakos feletti települések közül Szentes, a 2 ezer lakos feletti települések közül Mórahalom, és a 2 ezer lakos alatti településeknél Kunsziget érdemelte ki. A természetvédelem területén elért kiemelkedő tevékenységéért különdíjban részesült Budaörs.


„Az emberiség fennmaradásának legfontosabb feltétele a természeti értékek megőrzése. Ehhez példamutatás kell, és kimondott öröm számomra, hogy a versenyben résztvevő települések ezt felismerték" - mondta Ángyán József a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a „Biodiverzitás Fővárosa 2011" címért indított megmérettetés díjkiosztó ünnepségén. „A biológiai sokféleség és az ökológiai egyensúly fenntartása helyben dől el, és ebben meghatározó szerepük van a családoknak, településeknek valamint a nemzeteknek" - tette hozzá az államtitkár.

Az uniós tagállamok környezetvédelmi és területfejlesztési szervezetei második alkalommal hirdették meg a biodiverzitás fővárosa versenyt Magyarországon kívül Franciaországban, Németországban, Szlovákiában és Spanyolországban. A megmérettetésre olyan települések nevezhettek, amelyek a legtöbbet tették a biológiai sokféleség megőrzése és védelme érdekében.

Idén négy kategóriában összesen 50 település nevezett a versenyre. Az elbírálásnál a környezeti nevelés, a zöld közbeszerzés, a tájékoztatás éppúgy pontot ért, mint a természet közeli gazdálkodási formák előnyben részesítése, a zöldterületek kialakítása vagy akár a természetvédelemmel foglalkozó civil szervezetek támogatása.

A zsűri döntése alapján a 30 ezer lakos feletti települések közül az első díjat Kaposvár, a másodikat Veszprém, a harmadikat Miskolc nyerte el. A 10-30 ezer közötti lélekszámú települések közül Szentes végzett első, Tata a második és Balatonfüred a harmadik helyen. A 2-10 ezer lakosú települések mezőnyében Mórahalom, Dévaványa és Gyenesdiás, míg a 2 ezer lakos alatti településeknél Kunsziget, Báta és Alsómocsolád érdemelte első, második és harmadik helyezéseket.

A Biodiverzitás Fővárosa 2011 címet az idén Szentes városa nyerte el, s ezzel meghívást kapott a brüsszeli nemzetközi biodiverzitás konferenciára és díjátadóra. A természetvédelem területén elért kiemelkedő tevékenységéért különdíjban részesült Budaörs. Az ünnepélyes díjátadónak a tavalyi győztes, Tata város önkormányzata adott otthont.

Forrás: greeninfo.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2021 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu