Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Kaposvár polgármestere közös fellépést indítványoz
Szita Károly levelet küldene az EB elnökének a kötelező betelepítési kvóta ellen tiltakozva

A polgármesterek közös fellépését kezdeményezi az Európai Bizottság (EB) elnökénél a kötelező betelepítési kvóta ellen tiltakozva Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke. Kaposvár Fidesz-KDNP-s polgármestere 2016. október 28-i, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: az utóbbi hetek történései azt mutatják, hogy Brüsszel nem tett le a kényszerbetelepítés tervéről, sőt fel kívánja azt gyorsítani, de ezt a magyar polgármesterek nem engedhetik meg.


Fidesz-KDNP-s polgármester kiemelte: az október 2-ai népszavazáson kivétel nélkül valamennyi magyar település elsöprő többséggel azt mondta: nem kér a kényszerbetelepítésből. Az MJVSZ elnöke bejelentette: a polgármesterek közös fellépését kezdeményezi a brüsszeli kvóta ellen. Hozzátette: október 28-án megfogalmazott egy levelet Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság (EB) elnökének, ebben arra kéri, hogy hallja meg a magyar emberek hangját, a migránsok behívása és szétosztása helyett az európai emberek és a határok védelméről gondoskodjon.

Szita Károly jelezte: a következő napokban megkeresi a polgármestereket azzal, csatlakozzanak aláírásukkal a levélhez, hogy közösen védjék meg a magyarországi falvakban, városokban élőket.

Az MTI kérdésére elmondta: várhatóan november közepén küldik el a levelet az EB elnökének. A politikus hangsúlyozta: hisz abban, hogy közösen el tudják érni, vegyék figyelembe a magyarok akaratát.

Felidézte: 26 évvel ezelőtt kapták meg a falvak és városok az önrendelkezés jogát, azóta eldönthetik, milyen jövőt szeretnének. Mint mondta, azt megelőzően negyven évig megmondták, ki mit csináljon, függetlenül attól, akarta-e.

„Nem akarjuk, hogy ez visszajöjjön, és megint mások mondják meg nekünk, Magyarország településein élőknek, hogy mit kell csinálnunk” – fogalmazott Szita Károly.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu