Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Elkezdték tervezni a tankerületek költségvetését
Tárgyalnak az iskolák átadásáról a helyi önkormányzatokkal

Munkaértekezletet tartottak a tankerületi igazgatók, amelyen szó esett a jövő évi költségvetés tervezéséről, és megosztották tapasztalataikat azokról a tárgyalásokról, amelyeket az önkormányzatokkal folytatnak az iskolák működtetésének átadásáról – áll a Magyar Hírlap cikkében.


Elkezdődött a megalakuló tankerületi központok jövő évi költségvetésének tervezése, amelyhez a tankerületek minden technikai segítséget megkapnak – közölte Kotán Attila, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) általános elnökhelyettese a tankerületi igazgatók munkaértekezletén.

A Klik a Magyar Hírlapot arról tájékoztatta, a rendezvényen a tankerületvezetők áttekintették a települési önkormányzatok által működtetett köznevelési intézmények átvételével kapcsolatos feladatokat is, valamint az önkormányzatokkal folytatott tárgyalások tapasztalatait. Hangsúlyozta, a 2016. évi büdzséhez hasonlóan a jövő évi költségvetés tervezésébe is be kell vonni a köznevelési intézmények vezetőit, hiszen csak így tudnak megjelenni a helyi igények a jövő évi források elosztásánál.

A működtetés átvételével kapcsolatos feladatok közül kiemelte az átvételi megállapodások és a vagyongazdálkodási szerződések fontosságát. A tankerületi központok feladata lesz a szerződések megkötése az érintett önkormányzatokkal, amelyekkel egyébként konstruktívan tudtak együttműködni az eddigi előkészítő munka során.

A működtetés átvételére január elsejével kerül sor. A Klik által fenntartott, több mint ötezer telephely több mint felénél – főként a városokban – a helyi önkormányzat látja el a működtetési feladatokat. A kormány azért döntött az egy kézbe vétel mellett, mert sok problémát okozott a feladatok megosztása. A korábbi nyilatkozatok szerint az adott tankerületi központ lehetőség szerint átveszi a működtetéssel kapcsolatos feladatokat ellátó dolgozókat is a feladattal együtt, így januártól ismét az iskolaigazgató lesz a főnöke mindenkinek, aki ott dolgozik.

Pölöskei Gáborné, a Klik elnöke korábban a Magyar Hírlapnak arról beszélt, október végéig, november elejéig lezárulhatnak a tárgyalások. Azt mondta, egységes elvek alapján szeretné a fenntartó lebonyolítani az átadás-átvételt, ugyanakkor minden tankerületi központ a helyi sajátosságoknak megfelelően köti majd meg a vagyonkezelői szerződéseket.

A legfontosabb szempont a minőségi szolgáltatás biztosítása költséghatékony módon – hangsúlyozta Pölöskeiné. Megjegyezte, azt szeretnék, ha minden önkormányzatban tudatosulna, hogy partnerként tekintenek rájuk, illetve, hogy az intézmények sorsába a jövőben is beleszólhatnak, többek között a tankerületi tanácsok révén. „Bízunk abban, hogy minden polgármesterrel és képviselő-testülettel sikerül megállapodnia a tankerületeknek” – szögezte le.

Forrás: Magyar Hírlap

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu