Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Sem gumiüzem, sem szavazás nem lesz Kaposváron
A Kaposvári Törvényszék megsemmisítette a város közgyűlése helyi népszavazás elrendelésére hozott határozatát

Döntött a Kaposvári Törvényszék arról a felülvizsgálati kérelemről, amit korábban a kaposvári közgyűlés ellenzéki képviselői nyújtottak be – az önkormányzat Homatech Zrt. által a megyeszékhelyre tervezett gumiabroncs-feldolgozójával kapcsolatos helyi népszavazást elrendelő döntése ellen. A törvényszék megállapította, hogy okafogyott a helyi népszavazás – írja a Somogyi Hírlap.


A Kaposvári Törvényszék október 21-én kelt végzésében megsemmisítette a Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése helyi népszavazás elrendelése körében hozott határozatát – áll abban a közleményben, amit 2016. október 21-én kaptak meg a sajtó képviselői. 

A közgyűlés október 10-én apján határozatával rendelte el – miután öt nappal ezt megelőzően a törvényszék a jogszabályi figyelmeztetés mellett erre kötelezte a képviselőket – a Homatech Recycling Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. gumihulladék-feldolgozó üzem létesítésével kapcsolatos népszavazást. A voksolást elrendelő határozat ellen benyújtott jogorvoslati kérelem folytán vált lehetővé az  okafogyottság vizsgálata.

A Kaposvári Törvényszék közleményében kitért rá, hogy a bíróság a körülmények vizsgálata során megállapította, hogy az önkormányzat, mint eladó és a Homatech Zrt. mint vevő között létrejött szerződések felbontására a népszavazási kérdés hitelesítése, illetőleg a helyi népszavazás elrendelése között időben került sor. Az okafogyottság ezen időpontban bekövetkezett, így e körülményt az eljárása során a törvényszék figyelembe vette.

A bíróság a közgyűlés népszavazást elrendelő határozatát megsemmisítette, ennél fogva azt nem kell megtartani, a törvényszék határozata jogerős. A határozat indoklásában a döntéshozó kifejti, a jogalkotó azért telepítette az okafogyottság megállapításának hatáskörét a bíróságra, hogy ezzel a helyi önkormányzáshoz való közösségi jogok együttes – képviseleti és népszavazás útján történő – gyakorlása során felmerülő jogvitákat ne az egyik érintett testület, hanem független bíróság bírálja el.

A teljes cikk itt olvasható.

Forrás: Somogyi Hírlap / sonline.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu