Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Települési adót vetnek ki a luxusmotorcsónakokra
Óbuda-Békásmegyer költségvetésében körülbelül ötmillió forint adónövekmény jelentkezhet a vízi járművek megadóztatásával

Megadóztatja a luxusmotorcsónakok tulajdonosait Budapest III. kerületének önkormányzata 2017. január 1-jétől. Az intézkedéstől ötmillió forintos bevételt várnak. Az önkormányzat  közleménye szerint természetvédelmi, turisztikai és evezős egyesületek „kedvezményezésének szempontjai alapján” vetik ki a települési adót a motoros vízi járművekre. Az adó alanya az a természetes személy, aki a negyedév első napján a motorcsónak tulajdonosa.


Az a jármű esik adókötelezettség alá, amelynek hajtómotor-teljesítménye meghaladja a 10 kilowattot, és amelyet tartósan vagy időszakosan a III. kerület közigazgatási határain belül tárolnak. Az adó mértékét sávosan, a kilowattban kifejezett teljesítmény szerint differenciáltan határozták meg – írták.

Hangsúlyozták: 50 százalékos kedvezmény illeti meg a hidrogén tüzelőanyag-cellás üzemű, valamint a tíz évnél idősebb motorcsónakok tulajdonosait, a rendvédelmi és mentési célú járművek tulajdonosai pedig mentesülnek az adófizetési kötelezettség alól.

Felidézték, hogy 2017-től az állam szolidaritási adót szed az önkormányzatoktól a közoktatás finanszírozására. Az önkormányzati bevételek körének tervezett szélesítése ennek ellensúlyozását is szolgálja – közölték.

A tájékoztatás szerint a motoros vízi járműveket terhelő települési adó nyomán hozzávetőlegesen ötmillió forint adónövekmény jelentkezhet a kerület költségvetésében.

A javaslatot a képviselő-testület második fordulóban tárgyalta és fogadta el 2016. október 21-én, az új rendelet január 1-jén lép hatályba – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

 

 

 

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu