Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Ötmilliárdos fejlesztési kerethez jutott Zalaegerszeg
Az újonnan megítélt keretből másfél milliárd forintot fordítanak a belváros turisztikai megújítására

A huszonhárom megyei jogú város közül a legnagyobb mértékű emeléssel plusz 5,6 milliárd forintos kerethez jutott Zalaegerszeg a Modern városok program fejlesztéseinek megvalósítására – közölte 2016. október 21-i sajtótájékoztatóján Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP), a zalai megyeszékhely polgármestere.


Balaicz Zoltán elmondta: a Magyar Közlönyben október 13-án megjelent kormányhatározatban foglaltak szerint a város területi operatív programja (TOP) 5,6 milliárd forinttal bővült. Az eddigi 11,2 milliárdos TOP-keret így 16,8 milliárd forintra nőtt.

A polgármester kifejtette: az újonnan megítélt keretből másfél milliárd forintot fordítanak a belváros turisztikai megújítására. Ez tartalmazza a Göcseji Múzeum, a Kvártélyház, valamint a Mária Magdolna-templom és plébánia felújítását, a botfai Hűvös-kastély zarándokszállássá alakítását, továbbá a Mindszenty József Múzeum és Zarándokközpont, illetve egy új parkolóház megépítését.

Ugyancsak másfél milliárd forintot szánnak iparfejlesztésre, új munkahelyek teremtésére és iparcsarnokok építésére, további 1,5 milliárd forintból pedig elindulhat az alsóerdei sport- és rekreációs központ megvalósítása. Az újonnan megítélt keretből fennmaradó 1,1 milliárd forintot egy olyan logisztikai központ építésére szánják, amely kiszolgálja majd a 40 milliárd forintból megvalósuló, önvezető járművek számára is alkalmas járműipari tesztpályát – sorolta Balaicz Zoltán.

Vigh László országgyűlési képviselő (Fidesz) a Zalaegerszegen jelenleg folyó nagyberuházásokról adott összefoglalót. Mint kifejtette: a városban és térségében hat helyszínen zajlanak vagy fejeződtek be útépítési munkálatok, együttesen több mint 2,5 milliárd forint értékben.

A napokban jelentették be a Zalaegerszegen hét kormányhivatali épületet érintő, több mint 700 millió forintos energiahatékonysági beruházásokat, valamint a megyei kórház 2,3 milliárd forintos plusz forrásból befejeződő szívcentrumának építkezését - sorolta egyebek mellett az országgyűlési képviselő.

Forrás: MTI

 

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu