Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Együttműködés az energiahatékonyság javításáért
Kaposvár, Tatabánya, Zalaegerszeg, Dunaújváros, Szombathely, Veszprém és az NFM közösen pályáznak az ELENA programban

Hat megyei jogú város – Kaposvár, Tatabánya, Zalaegerszeg, Dunaújváros, Szombathely és Veszprém – együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal (NFM), hogy konzorciumi formában közösen nyújtják be az energiahatékonyságot, energiatakarékosság javítását, az energiafüggőség csökkentését célzó pályázataikat az Európai Unióhoz az Európai Helyi Energia Segítségnyújtás (ELENA) programban.


Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke, Kaposvár polgármestere az 2016. október 20-án, az aláírás előtti sajtótájékoztatón elmondta: reményei szerint a konzorciumi együttműködés révén a 6 megyei jogú város minimum 40 milliárd forint értékű közvetlen európai uniós támogatáshoz jut majd hozzá.

Szabó Zsolt, az NFM fejlesztés és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára elmondta: a megállapodás értelmében a tárca támogatja a 6 megyei jogú város összefogása révén létrejövő minta értékű projektet.

Annak megvalósulása révén várhatóan néhány éven belül nagyot lép majd előre az ország a megújuló energia és energiatakarékosság területén – tette hozzá.

Az ELENA programot az Európai Bizottság és az Európai Beruházási Bank hozta létre a megújuló energiaforrások elterjedésének és az energiahatékonysági beruházások támogatására.

A program keretében igényelhető támogatás lehetőséget biztosít a városoknak, hogy valamennyi középületüket megújuló energiaforrással (napelemmel) lássák el, továbbá a közvilágítási hálózat átalakítását és egy épületfelügyeleti rendszer kiépítését – ismertette Kaposvár polgármestere.

Szita Károly úgy fogalmazott: a közvilágítás átalakításnál a meglévő fényforrásokat energiatakarékosra cserélik, a hálózatot úgy fejlesztik, hogy vezérelt rendszert építenek ki, amely az időjárás változásainak megfelelően szabályozza a világítást, valamint, hogy az új közvilágítási hálózat méri majd a levegő minőségét és a forgalmat is.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu