Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Változtatási tilalmat rendeltek el a Római-parton
A III. kerületi önkormányzat szerint a területen folyó építkezések akadályozhatják a tervezett mobilgát kivitelezési munkáit

Változtatási tilalmat rendelt el az óbudai képviselő-testület a Római-parton 2016. október 15-i rendkívüli ülésén. A Tarlós István főpolgármester kezdeményezte lépésre két ellenzéki párt is reagált, az Együtt kommunikációs trükknek nevezte a tilalom elrendelését, míg a PM megkésett, de helyes döntésnek minősítette azt.


A III. kerületi önkormányzat arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a tilalom elrendelését Tarlós István főpolgármester kezdeményezte a Római-parti gátépítéssel összefüggésben, s ezzel Bús Balázs (Fidesz-KDNP) kerületi polgármester is egyetértett, tekintettel arra, hogy a beruházás miatt többször is megalapozatlan ingatlanspekulációs vádak érték mindkét önkormányzatot. A határozatot – amelynek megvitatásában a főpolgármester is részt vett – egyhangúlag fogadta el a képviselő-testület.

A kerület tájékoztatása szerint az önkormányzati rendelet módosítását indokolta az is, hogy a mobilgát konkrét építésének ideje és végleges nyomvonala továbbra sem ismert, így a terület üdülőövezeti ingatlanjain folyó építési munkák akadályozhatják a beruházás kivitelezési munkáit.

Változtatási tilalmat egyébként legfeljebb három évre rendelhet el települési önkormányzat, ugyanakkor – mint a kerület közölte – ennek következménye az épületállomány leromlása, mert a tilalom alatt álló területen még építési engedélyhez nem kötött értéknövelő beruházást sem engedélyez a törvény.

A közlemény kitért arra is, hogy korábban Béres András (PM) képviselő is kezdeményezte a változtatási tilalmat, de az általa meghatározott területre vonatkozó javaslatot pontatlansága miatt jogszabályi alapon sem lehetett értelmezni, illetve támogatni.

Tarlós István október 14-én, szokásos pénteki sajtótájékoztatóján is utalt a mobilgát ügyére és visszautasította, hogy egyesek „ingatlanpanamát” emlegessenek, továbbá a változtatási tilalom mellett foglalt állást. „Ha ez létrejön, akkor nyugodtan elfelejtheti mindenki ezt a nagyon ügyesnek látszó, de elég rosszindulatú támadást” – fogalmazott, rámutatva arra, hogy a tilalom után az érintett területen új építmény nem helyezhető el.

Az Együtt a döntésre reagáló közleményében kommunikációs trükknek nevezte a tilalom elrendelését. Azt írták, hogy a befektetők így is nagyon jól járnak majd a közpénzből épülő új árvízvédelmi vonal miatt, és arra is felhívták a figyelmet, hogy az elmúlt bő másfél évben kiadott öt beruházás érvényes építési engedélyét nem érinti a tilalom.

A PM győzelemként és jó hírként értékelte, hogy Béres András, a párt III. kerületi képviselője által már júniusban javasolt, de akkor „arrogánsan visszautasított” változtatási tilalmat most elfogadta a képviselő-testület. Úgy fogalmaztak, hogy helyes döntés született, de megkésve, hiszen a Fidesz halogatása miatt legalább két lakópark már biztosan megépül a sport és nyaraló besorolású partszakaszon. 

Forrás: MTI

 

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu