Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 26.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Mindenütt visszatartó erejük van a kameráknak
Érden, Győrben, Kaposváron és Kecskeméten is csökkenőben a bűncselekmények száma a térfigyelő rendszer kiépítése óta

Ha egy közterületen térfigyelő kamerákat helyeznek ki, akkor az ott elkövetett bűncselekmények száma érzékelhetően csökken – derült ki több nagyváros tájékoztatójából. Az önkormányzatok igyekeznek bővíteni a térfigyelő rendszereiket, és próbálják modernebbekre cserélni a régi kamerákat – írja a Magyar Idők.


Csak idén kilenc új térfigyelő kamerát helyeztek ki Pécsett, így a városban már 63 készülék közvetít képeket a helyi közterület-felügyelet munkatársaihoz, akik a nap 24 órájában figyelik a monitorokat – erről tájékoztatta a Magyar Időket Őri László alpolgármester, a Pécsi Közbiztonsági Tanács vezetője. A politikus azt mondta: Pécsett évről évre csökken a bűncselekmények száma, tavaly csaknem 30 százalékos javulást tapasztaltak, ami a kamerarendszernek is köszönhető. Jövőre tízes nagyságrendben tovább bővítik a városi térfigyelő rendszert.

Zalaegerszegen is azt tapasztalják, hogy a kamerarendszernek jelentős visszatartó ereje van, a megfigyelt területen elenyésző a szabálysértések, bűncselekmények száma. A zalai megyeszékhelyen jelenleg 23 közterületi kamera működik, az általuk közvetített képet a rendőrség figyeli, illetve kezeli. Zalaegerszegen is folyamatosak a fejlesztések, idén már kilenc működésképtelenné vált kamerát cseréltek. Emellett nyolc csatlakozási pontot kiépítenek, valamint hat új kamerát is beszereznek.

Hódmezővásárhelyen már 272 kamera működik, az önkormányzat az elmúlt években saját forrásból és pályázati támogatással több százmillió forintot költött a rendszer kiépítésére. A térfigyelő kamerák működtetésével csökkent a közterületen elkövetett bűncselekmények száma. Amíg 2011-ben 519 ilyen bűnesetet regisztráltak a városban, addig 2013-ban 339-et. Az önkormányzat a jövőben a vasútállomás és az autóbusz-pályaudvar környékén szeretne kiépíteni térfigyelő kamerákat.

Érden 52 kijelölt térfigyelő kamerahely van, amelyeken 33 aktív készülék figyeli a köztereket. A város a régebbi kamerákat cserélné, a rendszert pedig bővítené. Az utóbbi 4 évben az elkövetett bűncselekmények száma fokozatosan csökkent (összesen 26 százalékkal), és javult a köztéren történt bűncselekmények felderítési mutatója is 30-ról 61 százalékra. Különösen azokon a közterületeken volt javulás, ahol térfigyelő kamerák találhatóak – jelezte az önkormányzat.

Kecskeméten 58 helyszínen a 105 térfigyelő kamera egy része fix, a többi pedig mozgatható készülék, a rendszert bővítenék. Rendszámfelismerő szoftverrel ellátott kamerák további 34 helyszínen működnek a városban, az összes ki- és bevezető utat, valamint a főbb városi csomópontokat figyelik ilyen eszközökkel. Itt is azt tapasztalják, hogy a térfigyelő kamerákkal ellátott területeken csökkent a bűncselekmények száma.

Kaposváron 215 millió forint önerőből 155 kamerát szereltetett fel az önkormányzat, a rendszer a megyeszékhely egész területét figyeli. A kihelyezett kamerák éjjel-nappal látnak, és a rendszer rögzíti is a képeket. A fejlesztésekkel a legbiztonságosabb várossá szeretné tenni Kaposvárt a település vezetése, már eddig is lényegesen csökkent a bűncselekmények száma.

Győrben jelenleg 90 helyszínen 126 kamera figyeli a közterületet, közülük 79 forgatható és 47 fix. A rendőrség épületében levő szervereket idén korszerűsítették, és hatékonyabbá tették az adatátviteli rendszereket is. A térfigyelő kamerák itt is eredményesen működnek, a megfigyelt területeken nagyobb a felderített bűncselekmények száma. A kamerarendszert Győrben is évről évre bővítik, és ez a jövőben is prioritásként jelenik meg a költségvetés tervezésénél. A Belügyminisztérium közölte: 2012 óta összesen 4,662 milliárd forint pályázati támogatást adtak térfigyelő kamerarendszer kiépítésére vagy bővítésére.

Forrás: Magyar Idők

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu