Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. március 2.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Már Somogy megye is büszkélkedhet gyógyhellyel
Igal a 26. olyan település az országban, ahol gyógyhely található

Idén több új településsel bővült a gyógyhelyek listája. Az év eleje óta ugyanis Kiskunhalas, Mórahalom, Lenti, Orosháza-Gyopárosfürdő, Nyírbátor-­Szénarét és Tiszakécske kapta meg ezt a címet. Somogy megyében mostanáig még nem volt olyan település, vagy településrész, amely megszerezte volna ezt a titulust. A napokban azonban az ÁNTSZ megadta a gyógyhely cím használatára az engedélyt Igalnak – írja a Termál Online. 


Így az Igali Gyógyfürdő és környéke lett Somogy megye első gyógyhelye. Ez azt jelenti, hogy Igal a 26. olyan település az országban, ahol gyógyhely található, illetve a gyógyfürdő és környéke a 27. magyarországi gyógyhely. (Az eltérés abból adódik, hogy Sárváron belül két terület is gyógyhely címmel rendelkezik).

„A minősítés során, a helyi gyógytényező mellett vizsgálták a megfelelő infrastruktúrát, a kiemelten védett területre előírt levegőtisztasági értéket, a zajszintet, valamint a zöldterületek meglétét és minőségét is. Igal és a több mint 50 éves múltra visszatekintő Igali Gyógyfürdő a gyógyhely minősítés megszerzésével egyfajta minőségi garanciát biztosít az ideérkező vendégeknek, hogy nem csak a gyógyvíz összetételét, hanem a környezeti tényezőket tekintve is a legjobbak közé tartozik Magyarországon” – írják a település honlapján.

A cím megszerzése azért is fontos Igalnak, mert így új pályázati források nyílnak meg a kisváros számára. Ráadásul néhány nyugat­-európai egészségbiztosító megtéríti a gyógyászati kezelés költéségét még Magyarországon is, viszont csak abban az esetben, ha ez minősített gyógyhelyen történik.

„Igal fellendülő turizmusát jól szemlélteti a 2015-­2016-­os időszak óta tartó, országos viszonylatban is kiemelkedő mértékben növekvő látogatószám, a jelentősen bővült szolgáltatás­ és programkínálat, valamint a település vendégforgalmának emelkedése” – büszkélkedik a címet megszerzett somogyi kisváros.

Forrás: Termál Online

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu