Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. február 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Települési fejlesztéseket segítő klaszter alakult
A komplex megoldásokat kínáló szakmai közösség jellemzően a nagyvárosok igényeire fókuszál

A települések fejlesztési igényeire fókuszáló, komplex megoldásokat kínáló szakmai közösséget, klasztert alapított a Századvég Gazdaságkutató Zrt. kezdeményezésével több vállalat, a Smart Solutions (okos megoldások) Klaszter megalapításáról szóló együttműködési nyilatkozatot 2016. október 5-én írták alá Budapesten.


A klaszterben az SAP Hungary Kft., a Delta Csoport, a RowanHill Global Kft., az Urban PM Kft. és a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vesz részt. Pachner Róbert, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. operatív igazgatója elmondta, a klaszter jellemzően a nagyvárosok igényeire fókuszál, de a fenntartható fejlődés és a gazdaságélénkítés jegyében nagy figyelmet fordítanak a falvak, vidéki városok fejlesztési igényeinek felkutatására és kiszolgálására is.

Lánszki Regő, az Urban PM Kft. ügyvezetője, aki a klaszter elnöki tisztségét is betölti, kiemelte: jelenleg Magyarországon nincs egységes smart stratégia, vagy nincsen összehangolva a turisztikai gazdasági koncepciókkal, sok esetben az egyes fejlesztések szigetszerűen valósulnak meg. Mint mondta, a klaszter a piacon folyamatosan frissülő, de a településekhez esetleg nem eljutó információkat, forrásokat szeretné eljuttatni az önkormányzatokhoz, integrálni a partnereket, ezáltal összehangolni az egymást segítő technológiákat. Egy folyamatosan naprakész, széles spektrumú eszköz- és tudáslistát szeretnének összeállítani, egy egész termékpalettát biztosítva a településeknek.

Az ügyvezető a klaszter alrendszerei között felsorolta a vállalatok közötti alrendszert, a városfejlesztési megoldásokat, a közlekedési, kommunikációs, vízgazdálkodási és energiagazdálkodási alrendszereket. Kitért arra, hogy elsősorban önkormányzati partnereket, nonprofit szervezeteket keresnek, de egyetemekkel, kutatóintézetekkel, határon túli szervezetekkel is elkezdtek egyeztetni, amit idén és jövőre felgyorsítanak. Lánszki Regő elmondta, a klasztert közgyűlés irányítja, amelynek a menedzsmentjét a Századvég látja el.

A klaszter finanszírozása egyelőre a tagok vagyoni helyzete alapján történő hozzájárulásból történik - mondta. Kitért arra, hogy a városok fejlesztésének megvalósításához szükséges források a már rendelkezésre álló gazdaságfejlesztési és innovációs, kutatás-fejlesztési pályázatokból biztosíthatóak.

Forrás: Figyelő Online

 

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu