Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Nem akarnak betelepítést a nógrádi polgármesterek
A megye 131 településéből 118-nak a vezetője csatlakozott a közös kiáltvány aláírásához

Közös kiáltványban kéri a lakosokat 118 Nógrád megyei polgármester, hogy szavazzanak nemmel a 2016. október 2-i népszavazáson, mert úgy látják, a tét nem kisebb, mint hogy „meg tudjuk-e védeni közösségeinket, kultúránkat és mindazt, ami magyarrá teszi hazánkat”. Ezt szeptember 30-án jelentették be Balassagyarmaton, az eseményen 45 településvezető személyesen is részt vett.


Tóth János (Fidesz–KDNP), Diósjenő polgármestere azt mondta, nemcsak az ellenőrizetlen népvándorlásban rejlő veszélyek miatt fontos a népszavazás, hanem szűkebb lakókörnyezetünk fejlődése miatt is. 

Úgy fogalmazott: Nógrád megye polgármesterei úgy látják, elsőként környékük lakóinak megélhetését, biztonságát és kiszámítható életlehetőségét kell biztosítani; tisztában vannak azzal, hogy segíteni kell a menekülőkön, azonban azt is tudják, hogy a valódi megoldás nem Magyarországon van, hanem ott, ahonnan ők érkeznek.

A Nemmel szavazunk! című, a megyei napilap szeptember 30-i számában is megjelentetett kiáltvány szövegét – amelyet Balla Mihály (Fidesz), Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője és a polgármesterek kezdeményezésére fogalmaztak meg – Vezér Attila (Fidesz–KDNP), Romhány polgármestere olvasta fel Balassagyarmaton. 

A kiáltvány tartalmazza: „Nem kívánjuk azok betelepítését, akik nem fogadják el kultúránkat, hagyományainkat, törvényeinket és európai értékeinket! Határozottan állítjuk: a napjainkban tömegesen Európába érkező bevándorlók gondjait ott kell orvosolni, ahonnan jöttek, nem pedig idehozni a bajt!” 

A szöveg szerint a polgármesterek ezért tartják fontosnak, hogy Magyarország kormánya karitatív szervezetekkel együttműködve, humanitárius segélyekkel és iskolák építéséhez nyújtott adományokkal támogatja a krízisben lévő országokat. 

A polgármesterek végül arra kérik az embereket, hogy az október 2-i népszavazáson szavazzanak nemmel, „mert ezzel üzenhetünk Brüsszelnek: a magyarok felelősen döntenek, mert hazájuk jövője a tét”. 

Nógrád megye 131 településéből 118-nak a vezetője csatlakozott a kiáltványhoz. 

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu