Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 28.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Ezüstérmet kaptak a virágos magyar települések
Az Európai Virágos Városok és Falvak idei versenyén Dunakiliti és Mosonmagyaróvár szerepelt eredményesen

A 2015. évi Virágos Magyarország verseny győzteseként hazánkat falu, illetve város kategóriában képviselő Dunakiliti és Mosonmagyaróvár egyaránt ezüstérmet érdemelt ki az Európai Virágos Városok és Falvak ez évi versenyén, amelynek csehországi Brnóban tartották a díjkiosztó ünnepségét. A szigetközi város megszerezte egyúttal a „Legszebb főtérnek” járó különdíjat is – tudósít a Turizmus Online.


Mosonmagyaróvár emellett elismerő oklevelet kapott a Futura Interaktív Természettudományi Élményközpontért, Dunakiliti pedig a Kiserdei Óvodáért, amely „Zöld óvodaként” működik. Az elismeréseket Kovács Andor Tamásné, Dunakiliti polgármestere és dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár polgármestere vette át.

A verseny komoly kihívás a résztvevőknek, hiszen követelményrendszerében a virágosítás mellett nagy hangsúllyal szerepelnek a környezetvédelem, az ökológia, a környezettudatos oktatás, a természeti- és épített örökség megőrzése, a korszerű hulladék- és energiagazdálkodás, valamint a tájvédelem szempontjai. A zsűritagok emellett kiemelt figyelmet fordítanak a település tisztaságára, falfirka-mentességére. A mezőny nagyon erős, a résztvevők olyan elismerten magas színvonalú környezeti kultúrával rendelkező országok, mint Hollandia, Németország, Ausztria, Belgium, de jelentős versenytárs Csehország, Szlovénia és Írország is.

A versenyben részt vevő országok képviselőiből álló zsűri július 1-4. között kereste fel a két magyar települést. Mosonmagyaróváron a zsűritagok tetszését a hatalmas zöld felületek, virágos parkok mellett az is elnyerte, hogy a civil szervezetek és az önkormányzat összefogásának eredményeképpen az új fejlesztéseknél messzemenősen érvényesítették a fenntarthatóság szempontjait, például a megújuló energiaforrások használatát. Értékelték azt is, hogy az önkormányzat a közterek fejlesztését és szépítését a helyi lakosokkal és számos önkéntes szervezettel együttműködve végzi.

Dunakiliti rendezettsége, tisztasága mellett különösen a helyi vállalkozások és az önkormányzat példás összefogása vívta ki az értékelők tetszését, mellyel a falut zöldebbé, virágosabbá tették, közösségi tereket alakítottak ki, nagy hangsúlyt fektettek az intézményi környezet virágosítására, s hogy ezekbe a folyamatokba a fiatalokat is sikerrel vonják be.

Az Európai Virágos Városok és Falvak egyedülálló programja kontinensünkön évente közel ötvenmillió embert mozgósít, és huszonötezer település között teremt kapcsolatot a harmonikus környezet kialakítása és megóvása érdekében. Magyarország 1990 óta visszatérő szereplője az európai versengésnek, abból a felismerésből kiindulva, hogy a turisztikai piacokért folyó versenyben fontos versenyelőny a fenntartható fejlődés elveinek következetes alkalmazásával kialakított, kulturált és rendezett településkép is.

Forrás: Turizmus Online

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu