Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Előzetes letartóztatásban Kisléta polgármestere
Madácsi Imre helyett Szabó László alpolgármester látja el a hivatali teendőket a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen

A bíróság szeptember 22-én előzetes letartóztatásba helyezte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisléta polgármesterét az ellene jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntettének vádja miatt folyamatban lévő büntetőeljárásban – közölte a Fővárosi Törvényszék 2016. szeptember 28-án az MTI-vel. A kislétai önkormányzatot ideiglenesen az alpolgármester vezeti.


A Blikk információja szerint Madácsi Imre betegségre hivatkozva többször nem jelent meg korábbi büntetőügye tárgyalásain, amit valószínűleg megelégelhetett a bíróság és ezért elrendelte a polgármester előzetes letartóztatását. A Fővárosi Törvényszék szeptember 28-i közleménye szerint az ügyben 2013. március 21-én volt az első tárgyalási nap.

A letartóztatott Madácsi Imre, Kisléta független polgármestere helyett Szabó László alpolgármester látja el a hivatali teendőket a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen.

Szabó László, aki Kisléta háziorvosa, az MTI-nek elmondta, hogy a távol lévő polgármester helyett a törvényi előírásoknak megfelelően látja el a napi teendőket, szerdán is intézkedett hivatali ügyekben. Hozzátette: eddig hivatalosan nem tájékoztatták az illetékesek az önkormányzatot, így nem tudják azt sem, hogy új vagy régebbi bírósági ügy miatt rendelték-e és mennyi időre a polgármester előzetes letartóztatását.

Madácsi Imrét, Kisléta akkor még Fidesz-KDNP-s polgármesterét tavaly a Debreceni Ítélőtábla jogerősen egy év, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte kétrendbeli jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének büntette miatt.

A polgármester az ítéletről tájékoztatta a kislétai képviselő-testületet, de felmentésének kérdésében nem született döntés. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal akkor a bírósághoz fordult, amely kimondta, hogy az elítélt polgármester méltatlanná vált tisztségére. Kislétán így időközi választást írtak ki, és április 4-én több jelölt közül a függetlenként induló Madácsi Imrét nagy fölénnyel ismét polgármesterré választották.

Madácsi Imre letartóztatásával kapcsolatban az MTI szerdán kérdéseivel megkereste a megyei kormányhivatalt, ahol későbbre ígértek választ.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu