Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Elúszóban vannak az ígért építkezések, fejlesztések
Lázár János szerint a jelenlegi kormányciklusban 30-40 köznevelési célú létesítmény készülhet el

A magyar kormány Orbán Viktor ellenjegyzésével még 2014 februárjában egy év alatt uszodákat és tantermeket ígért számos településnek, amiből szinte semmi sem valósult meg. Nosza, jött a Nemzeti köznevelési infrastruktúrafejlesztési programban a következő ígéret: a 2016/17-ben a tanév végéig 38 milliárd forintból 24 tanterem, 25 tornaterem, 25 tanuszoda és 5 komplett iskola épül fel. A Magyar Nemzet utánanézett, miként áll a tanuszodák építése.


A stadionok és sportcsarnokok mellett a magyar kormány a tanuszodák építésére is figyelmet fordít, és számos helyen szeretnének teret biztosítani az úszni és vízilabdázni vágyók számára. A mai napig összesen 25 településen született döntés arról, hogy tanuszodát építenek fel, és a legújabb határidő szerint ezeket a most kezdődött tanév végéig kell átadni.

Úgy tervezték, az új létesítményekben – a mindennapos testnevelés mellett – mindenki más számára is biztosított lesz az úszás, a kikapcsolódás, a rekreáció és az egészségmegőrzés lehetősége, mintegy 700 ezer ember számára biztosítanak ezzel úszási, sportolási lehetőséget. A tervek szépek, a legtöbb helyen maximum az alapkőletételig jutottak el az ünnepségen előszeretettel részt vevő kormánytagok jelenlétében.

Maguk a tanuszodák egyébként, ha megvalósulnának, valóban betöltenék a nekik szánt funkciókat, ráadásul egész évben ki tudnák szolgálni a környéken élőket. A téli „félévben” fedett uszodaként, melegben, iskolai szünetek idején nyitott strandként tudnának működni.

A jelenlegi tervek alapján egy 10x6x0,8 méteres, valamint egy 25x15x1,9 méteres medencét alakítanak ki mindenhol. Igény szerint kivehető és strand célú szolgáltatást lehetővé tevő szendvicspanel oldalfalú; fix építésű, öltözőknek és kiszolgálóhelyiségeknek is helyt adó épülettel.

Lázár 30-40 létesítményt ígér

Sikertelen alapkőletételekre sor került – reagált a 2016. szeptember 22-i kormányinfón Lázár János az elmaradt tanuszoda-építések ügyét firtató újságírói kérdésre. A kancelláriaminiszter lényegében elismerte, hogy a két évvel ezelőtti választásokat megelőző kampány során elhangzott ígéretekből mindeddig nem sok valósult meg, de mint mondta, az uszoda- és egyéb sportlétesítmény-építési program új lendületet vett.

„Két tucat tornacsarnok, sportcsarnok és uszoda építése zajlik, erre a célra konkrét költségvetési tételek vannak nevesítve 2018-ig. Az a cél, hogy mind a 197 járási központban legyen tanuszoda és minden megyei jogú városban legyen versenyuszoda, és az úszás legyen része a mindennapos testnevelésnek” – fogalmazott Lázár János, megjegyezve: a jelenlegi kormányciklusban 30-40 létesítmény készülhet el.

A teljes cikk itt olvasható.

Forrás: Magyar Nemzet

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu