Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

A közfoglalkoztatás kiút a jövőtlen embereknek
2011-2016 között 1230 milliárdot fordítottak a közfoglalkoztatás fejlesztésére – 1874 település vesz részt a programokban

A közfoglalkoztatás a kiúttalan, jövőtlen embereknek adott lehetőséget, hogy hasznosnak érezhessék magukat és kapcsolódni tudjanak a saját közegük mindennapi életébe – erről Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára beszélt 2016. szeptember 22-én, a II. Országos Közfoglalkoztatási Kiállítás megnyitóján a Vajdahunyad várban.


Hangsúlyozta: a közfoglalkoztatás sokszor vitatéma a politikai közbeszédben, azonban nem egy állandó, végleges állapotról, hanem átmeneti lehetőségről van szó. Pogácsás Tibor szerint az, hogy meddig van szükség rá, sok összetevőtől függ, de úgy vélte, hogy mindaddig működtetni kell, amíg vannak olyan hátrányos helyzetű térségek és települések, ahol az elsődleges munkaerőpiac nem tudja megoldani a foglalkoztatási problémákat.

Beszámolt arról is, hogy 2011 és 2016 között 1230 milliárd forintot fordított a kormány a foglalkoztatás fejlesztésére, idén 340, jövőre 325 milliárd forintot szánnak erre a célra.

Az államtitkár arról is beszélt, a közfoglalkoztatottak a közös teherviselés mellett részt vesznek azokban a mindennapi szokványos élethelyzetekben is, hogy van kötelezettségük, fel kell kelniük reggel, el kell menniük dolgozni. Úgy vélte, ez hozzájárul ahhoz, hogy amikor lehetőség nyílik visszatérniük az elsődleges munkaerőpiacra, ne veszítsék el ezt a képességüket.

Kiemelte, a foglalkoztatási adatok azt mutatják, hogy mind többen tudnak visszatérni a piaci környezetbe, önkormányzati államtitkárként azt a visszajelzést kapja a polgármesterekről, hogy a jó munkát végző, kreatív közfoglalkoztatottak elkerülnek a programokból, és szerinte ez bizonyítja leginkább, hogy a közfoglalkoztatásnak van értelme.

Pogácsás Tibor szerint maga a közfoglalkoztatás is segíti azt a kormányzati célkitűzést, hogy Magyarországon teljes legyen a foglalkoztatottság.

Közölte: a közfoglalkoztatás keretében az „Újra tanulok” programban 175 ezer ember vett részt különböző képzésekben, 94 százalékuk pedig eredményesen el is végezte azt. Felidézte, a közfoglalkoztatottak sok esetben alacsony képzettségűek vagy képzettség nélküliek, számukra ez segítség ahhoz, hogy visszatérhessenek az elsődleges munkaerőpiacra, vagy akár csak ahhoz is, hogy el tudjanak menni egy állásinterjúra.

A közfoglalkoztatók közül az önkormányzatokat emelte ki, mint mondta, 1874 település vesz részt a közfoglalkoztatási programban.

A kiállításról szólva azt mondta: a közfoglalkoztatás fejlődésével, a közfoglalkoztatók kreativitásának növekedésével egyre nagyobb igény mutatkozott arra, hogy megmutassák egymásnak, mit tudnak, ötleteket adjanak át. A megyékben már számos közfoglalkoztatási kiállítást tartottak, ezek szinte kikényszerítették az országos kiállítást, amelyet másodszor rendeznek meg, azzal hagyományt szeretnének teremteni.

A kétnapos rendezvényen 130 kiállító mutatja be a megvalósult közfoglalkoztatási programok eredményeit, biztosít lehetőséget a települések megismerésére, az általuk készített helyi ételek kóstolására, azok megvásárlására.

Forrás: MTI

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu