Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 28.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

250 millió települési és tájegységi értékek őrzésére
Három kategóriában 122 önkormányzat és civil szervezet nyert támogatást a Földművelésügyi Minisztérium pályázatán

A Földművelésügyi Minisztérium 250 millió forint pályázati pénzt oszt szét a települési és tájegységi értékek megőrzésére a júniusban kiírt pályázat értékelése nyomán 122 nyertes között – közölte V. Németh Zsolt, az FM környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára 2016. szeptember 19-én, Budapesten.


V. Németh Zsolt elmondta: 200 pályázat érkezett a felhívásra. A pályázók három kategóriában nyerhettek támogatást elképzeléseik megvalósítására, a települési, a tájegységi, a megyei és külhoni magyar értékek rendszerezésére. A pályázatokat július 20-ig lehetett benyújtani.

Az első kategória a civil szervezetek számára nyílt meg, hogy alap-és középfokú oktatási intézmények együttműködésével tárják fel és gyűjtsék össze a helyi értékeket. A második kategóriában azok az önkormányzatok pályázhattak, amelyek még nem alakították ki helyi értéktárukat, és egy értékgyűjtésben tapasztalt partner település segítségével kívánják ezt megvalósítani. A harmadik kategória olyan kárpát-medencei vetélkedősorozat elindítását támogatja, amelyik széles körben népszerűsíti a magyar értékeket.

Az államtitkár aláhúzta: a pályázat elősegíti a nemzeti értékek megőrzését a következő nemzedékek számára. Hozzátette: a hungarikumok és a kiemelkedő nemzeti értékek bemutatása és ismerete mellett fontos a települési, tájegységi, megyei és a külhoni magyar értékek megóvása és ismerete is. A mostani pályázat ezen a területen kívánja segíteni az előrelépést, a közösségformálást.

Szakáli István Loránd agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár elmondta: a pályázat első két kategóriájában 1-2 millió forint közötti összeget nyertek a pályázók. A harmadik kategóriában pedig 1-6 millió forint a támogatás a célkitűzések megvalósításához. Az első területen 90, a másodikon 85, a harmadikon pedig 75 millió forint volt a keretösszeg. A civilszervezetek 57, a települési önkormányzatok 42, míg a vetélkedő megszervezésére 23 nyertes pályázatot nyújtottak be.

V. Németh Zsolt újságírói kérdésre közölte: a magyar értékek megismertetése a világgal folyamatos. Hungarikum - bemutatók voltak már Lengyelországban, Malajziában, Kenyában, Németországban, Horvátországban, valamint az Amerikai Egyesült Államokban is együtt működve a magyar külképviseletekkel, az Agrármarketing Centrummal és a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal.

Forrás: FM

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu