Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Újra szavazhatnak majd a polgármesterek béréről
Boldog István még az ősszel benyújtja ismét a kétharmados többséget igénylő javaslatát

Ismét benyújtja a kistelepülési polgármesterek béremelését célzó indítványát Boldog István fideszes országgyűlési képviselő – ezt 2016. szeptember 13-án közölte a Magyar Időkkel  a kormánypárti politikus. Már a frakcióülésen is jelezte szándékát, úgy gondolja, hogy a javaslat élvezni fogja a Fidesz támogatását.


„Miután azonban kétharmados többség kell, más pártok soraiban is támogatókat kell találni” – hangsúlyozta Boldog István. A képviselő azt mondta, nem tudja, hogy mikor nyújtja be a javaslatot, mert nagyon sok fontos ügy van, az biztos, hogy ősszel a parlament elé kerül a kérdés.

Emlékezetes, tavaly decemberben több, kétharmados többséget igénylő, a kormány, illetve kormánypárti politikusok által kezdeményezett törvénymódosítási javaslatot sem tudott elfogadni az Országgyűlés, mert az előterjesztések nem kapták meg a szükséges szavazatszámot.

Nem kapta meg a támogatást Boldog István indítványa sem, pedig a módosítás értelmében lehetőség lenne arra, hogy egy-egy kistelepülési önkormányzat akár 30 százalékkal megemelje a polgármestere fizetését, ha ehhez megvan az anyagi forrás. A probléma valós, mert az 500 fő alatti települések vezetői csupán 150 ezer forintos bruttó havi fizetést kapnak, így előfordul, hogy egyes alkalmazottak többet keresnek a polgármesternél.

A Magyar Faluszövetség elnöke úgy fogalmazott: nem bízik benne, hogy Boldog István javaslata megkapja a szükséges támogatást. Azt viszont reméli, hogy előbb-utóbb valahogy rendeződik a helyzet. „A Boldog István-féle javaslat gesztusértékű lenne, talán jobb lenne tőle a kollégák szájíze. De jobb lett volna, ha ez a helyzet nem áll elő” – mutatott rá Szabó Gellért.

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) elnöke is úgy gondolja, hogy a javaslat elfogadásához nem lesz meg a többség. „Az nem megy, hogy a települések maguk gazdálkodják ki a béremelést. A polgármesteri illetménynek a feladatfinanszírozás részének kell lenni, és ehhez külön forrást kell biztosítania a költségvetésnek” – fűzte hozzá Schmidt Jenő.

Forrás: Magyar Idők

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu