Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Csongrádban próbálják ki a mozgó kormányablakot
A tesztidőszak alatt a megye valamennyi járásába ellátogat a mobil ügyfélszolgálat

Az országban elsőként Csongrád megyében indul ügyfélszolgálati busz olyan településekre, amelyekben nincs kormányablak. A busz a következő napokban tizennégy helyre jut el – közölte Juhász Tünde kormánymegbízott 2016. szeptember 13-án, Algyőn.


A szolgáltatás iránti igényt felmérő körút első állomásán tartott sajtótájékoztatón a kormánymegbízott elmondta: a két munkaállomással felszerelt járművet eredetileg katasztrófahelyzetek idejére alakították ki. Olyan esetekre, amikor tömegesen szükség van okmányügyintézésre, de az érintettek valami miatt nem tudnak eljutni a legközelebbi hivatalba.

A tesztidőszak alatt, a következő hét munkanapon Csongrád megye valamennyi járásába ellátogat a mobil ügyfélszolgálat. Elsősorban olyan nagyobb lélekszámú településekre, ahol egyébként ügysegédek végzik a személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézést. A községek és kisvárosok között vannak olyanok is, amelyekben idősotthon, illetve bentlakásos intézmény működik, és az érintettek az egészségi állapotuk miatt csak nehezen tudnak eljutni a legközelebbi kormányablakba – tudatta Juhász Tünde.

Az ügyfelek elsősorban személyi okmányokat igényelhetnek a buszban, de – a gépjárművekkel kapcsolatosakat leszámítva – valamennyi olyan ügyet elindíthatnak, amelyet egy hagyományos kormányablakban. A műholdvevő antennával felszerelt járműben illetékek, igazgatási szolgáltatási díjak bankkártyás kifizetése is lehetséges – mondta a kormánymegbízott.

Juhász Tünde bízik abban, hogy a jövőben több ilyen – mintegy 40 millió forintba kerülő – busz is munkába állhat, mert segítségükkel jelentősen javítani lehetne a közszolgáltatások színvonalát, például azon az 52 Csongrád megyei településen, ahol nincs kormányablak.

Molnár Áron (független) algyői polgármester közölte, a településen élők örülnének, ha a mozgó ügyfélszolgálat rendszeresen ellátogatna a községbe. Nagy segítséget jelentene például a családoknak, mivel a gyermekek okmányainak készítésénél mindkét szülőnek jelen kell lennie – tette hozzá.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu