Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Szeged, Salgótarján és Zugló sem akar migránsokat
Válaszoltak a kormányfőnek a menekült-ügyben érintett települések polgármesterei

Cáfolják az érintett települések, hogy városukba vagy kerületükbe menekülteket költöztetnének. Orbán Viktor miniszterelnök 2016. szeptember 12-i parlamenti felszólalásában azt mondta: egyes baloldali vezetésű önkormányzatok migránsokat akarnak betelepíteni – tudósít az InfoRádió. A kormányfő évadnyitó beszédében arról szólt, hogy az Európai Unió a magyar kormány ellenében is migránsokat akarna betelepíteni az országba.


„Ha nem boldogulnak Magyarországgal és Budapesttel, akkor majd leboltolják Zuglóval, Salgótarjánnal vagy Szegeddel. Ezt hirdette meg az Európai Parlament elnöke. Most fog eldőlni, lesznek-e, és ha igen, hol lesznek migránstelepek.”

Az Európai Parlament német szociáldemokrata elnöke a Stern magazinnak idén tavasszal adott interjújában arról beszélt, hogy a menekülteknek meg kell mondani, a védelemhez fűződő joghoz nem jár lakóhely-választási jog, és nem mehet mindenki Németországba, Svédországba vagy Hollandiába, mert az összes többi európai ország is védelmet nyújt az üldöztetéstől. Martin Schulz akkor úgy fogalmazott: Magyarországon is vannak települések, ahol nem utasítják el a menekülteket. Ilyen például Szeged, egy „elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni”.

Erre akkor úgy reagált a csongrádi megyeszékhely vezetője, hogy szerinte azért juthatott Schulz eszébe a város, mert a német politikus tavaly áprilisban, a menekülthullám tetőzése előtt odalátogatott. Ugyanis akkoriban „nemzetközi híre volt, hiszen konfliktus nélkül vonultak itt át a menekültek, és a szegediek önként hozták az enni- és innivalót az embereknek”.

Botka László ezúttal egy Facebook-bejegyzést tett közzé, „a fideszes őrület új szintre emelkedett, mert azt akarják bemagyarázni, hogy egy város önállóan menekülteket tud befogadni. Egyetlen menekült sem akart itt maradni, egyetlen menekültet sem akarnak kötelezően ide költöztetni.”

Salgótarján elutasítja, hogy migránsok települjenek a városba, a közgyűlés ezt határozatban is kimondta – írta a nógrádi megyeszékhely szocialista polgármestere az MTI-hez hétfőn eljuttatott sajtóközleményben. Fekete Zsolt hangsúlyozta: a salgótarjáni közgyűlés baloldali többsége februárban elutasította azt a lehetőséget, hogy a városba migránsok települjenek.

Megszólalt Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője is. „Szeretném rögzíteni, hogy egyik szocialista párt által vezetett település sem kíván migránsokat a területére betelepíteni. Ez aljas hazugság és a gyűlöletkeltés egy újabb formája, amelyet teljes mértékben elutasítunk” – fejtette ki.

A XIV. kerületi polgármester nem akart nyilatkozni. Karácsony Gergely közösségi oldalán azt a bejegyzést tette közzé: „Orbán Viktor népszavazási kampány hevében tett kijelentéssel szemben a valóság az, hogy Zugló Önkormányzata és polgármestere nem tárgyalt és jövőben sem fog tárgyalni Brüsszellel semmiféle „migránstelepről”, mint ahogy letelepedési kötvények kibocsátására, és bahreini csokizásra sem készül.”

Forrás: InfoRádió

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu