Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Még idén megkezdik a vágóhíd építését Tiszatenyőn
A legalább 15 új munkahelyet teremtő zöldmezős beruházást 2018-tól üzemeltetheti majd az önkormányzat

Mintegy kétszázmillió forintból épül baromfi-vágóhíd Tiszatenyőn a Belügyminisztérium száz százalékos támogatásával. A legalább tizenöt új munkahelyet teremtő zöldmezős beruházást a tervek szerint 2018-tól üzemelteti majd az önkormányzat – közölte 2016. szeptember 12-én az MTI-vel a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszatenyő polgármestere.


Kazinczi István (Fidesz-KDNP) elmondta: az önkormányzat 8-10 millió forinttal járul a beruházás költségeihez a 200 milliós belügyminisztériumi támogatáson felül. Hozzátette: a vágóhíd építése még az idén megkezdődik. Jelenleg a kiviteli tervek előkészítése, a tereprendezés zajlik és folyamatban van a közbeszerzés is a kivitelezésre. A 420 négyzetméteres vágóhíd a víziszárnyasok kivételével minden baromfi vágására alkalmas lesz, kapacitása napi nyolc órában ezer darab állat.

A mintegy 1700 lelkes település vezetője elmondta azt is, hogy egy magyar vállalkozás, a DÚC-BAU Kft. fürjet kíván vágatni az üzemben, és megrendelésével egy műszakot máris lekötne. A szándéknyilatkozatot már aláírt cég ötszázezer törzsállományú fürjtelepet is létesítene a községben, hogy biztosítsa az alapanyagot. A polgármester kérdésre elmondta: a cég teljes mértékben kínai piacra vágatja majd a fürjeket.

Szólt arról is, hogy tanyasi csirkét eddig is neveltek Tiszatenyőn, a felépülő vágóhíd pedig lehetőséget teremt arra, hogy a feldolgozott termékből magasabb bevételhez jussanak a helyiek.

Kazinczi István arról is beszámolt, hogy a vágóhíd megépítéséhez negyvenezer darab földtéglára van szükség. Mint elmondta, a vályogvetés már folyamatban van a településen, az előkészületi munkákat tizenöt közmunkás végzi, így ők is részt vesznek a beruházás megvalósításában.

Megjegyezte, hogy a létesítmény építésében kellő tapasztalattal rendelkeznek, hiszen az országos vályogvető program Tiszatenyőről indult és számos ily módon épült szociális lakás készült már a Belügyminisztérium támogatásával az országban. Tiszatenyőn például egy négylakásos ifjúsági házat adtak át 2015-ben, amely az első eleme egy ifjúsági lakóparknak, ezáltal is ösztönözve a helyben maradást.

A közfoglalkoztatás keretében Tiszatenyőn jelenleg az önkormányzat saját telepén 80 tehenet tartanak és tejfeldolgozót üzemeltetnek. A baromfitelepen évente 40-50 ezer szárnyast, a sertéstelepen évente 800 sertést nevelnek. Ezen túl savanyító- valamint szikvízüzem is működik, továbbá Tiszatenyőről hat településre szállítják a közétkeztetésben főzött 1200 adag ételt vasárnap kivételével minden nap.

A községben jelenleg 120 közfoglalkoztatott dolgozik. A tervek szerint a vágóhíd teljes mértékben „saját lábon álló” cégként fog működni, szociális szövetkezet vagy önálló önkormányzati üzemág formájában.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu