Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Százhatvannyolc önkormányzatnál biztos a sztrájk
A köztisztviselők 30 százalékos béremelést akarnak elérni az egész napos akcióval

A júniusi, kétórás sztrájkban érintett önkormányzatoknál most jóval több azon helyhatóságok száma, ahol a köztisztviselők részt vennének a 2016. szeptember 14-i, egész napos munkabeszüntetésben. Jelenleg 168 településnél biztos a sztrájk – mondta a Magyar Nemzetnek Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke. 


Júniusban ellenzéki és fideszes vezetésű önkormányzatoknál dolgozó köztisztviselők is csatlakoztak a sztrájkhoz, amellyel a dolgozók – a járási hivatalokhoz hasonlóan – 30 százalékos béremelést akartak elérni. Akkor több mint 100 helyszínen 7 ezren jelezték a csatlakozást, de a szigorú szabályok miatt csak mintegy 4500-an sztrájkoltak. Azt egyelőre nem tudni, hogy most mekkora lesz a résztvevők pontos száma.

Boros Péterné utalt arra, hogy júliusra készítettek egy életpályáról szóló törvénytervezetet, amiben az említett 30 százalékos emelés is szerepelt, és azt támogatta a szakma, illetve az önkormányzati érdekszövetségekkel is komoly előrelépés történt. A kormány tárgyalásra kijelölt képviselőjével, Rogán Antal miniszterrel ugyanakkor nem tudtak egyeztetni még levélben sem.

A közszolgálati érdekegyeztető fórumon mindenesetre napirend előtt felvetette a kérdést – mondta a szakszervezeti vezető. A júniusi figyelmeztető sztrájk egyetlen eredménye az volt, hogy a kormány – egyeztetés nélkül – visszaadta az önkormányzatok önálló illetményalap-megállapítási jogát. Vagyis a helyhatóságok emelhetnek a köztisztviselők illetményalapján, de ha nincs rá forrásuk, aligha fogják megtenni.

A szakszervezet egyébként a sztrájk idején adományt – ruhát, tartós élelmiszert, de akár tanszert is – gyűjt, amelyeket később a rászoruló családok között oszt szét.

A köztisztviselők elsősorban azt kifogásolják, hogy nem kapnak béremelést. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a júniusi sztrájk után ígéretet tett a probléma rendezésére, de érdemi lépések azóta sem történtek.

Forrás: Magyar Nemzet

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu