Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 24.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Szakmai egyeztetés a közigazgatási bíráskodásról
Az MKBE átadta a tervezettel kapcsolatos javaslatait az igazságügyi tárca képviselőinek

Az Igazságügyi Minisztérium a Magyar Közigazgatási Bírák Egyesületének (MKBE) képviselőivel folytatott szakmai egyeztetést 2016. szeptember 12-én. A felek áttekintették az önálló közigazgatási bíráskodás megteremtésére irányuló elképzeléseiket.


A tárcát Vízkelety Mariann, igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkár és a közigazgatási perrendtartással összefüggő jogszabályok előkészítéséért felelős Füzi-Rozsnyai Krisztina miniszteri biztos képviselte. A megbeszélésen az MKBE részéről Hajnal Péter elnök és Sperka Kálmán elnökségi tag, kúriai bírók vettek részt.

Az egyeztetést az Egyesület kezdeményezte, amelyet a Minisztérium nyitottsággal fogadott. Mindkét fél célja olyan közigazgatási bíráskodás megteremtése, amely – a bírói függetlenség teljes mértékű tiszteletben tartása mellett – egyszerre megfelel a magas szakmai színvonal iránti elvárásnak, a nemzetközi standardoknak, valamint figyelembe veszi a közigazgatási ügyszakban dolgozó bírák érdekeit.

Az MKBE támogatja az önálló közigazgatási bíráskodás megteremtésére irányuló elképzeléseket és bízik abban, hogy a szervezeti és jogállási kérdésekben is megállapodásra lehet jutni. Az MKBE átadta a tervezettel kapcsolatos javaslatait. Vízkelety Mariann államtitkár ígéretet tett arra, hogy a tárca tanulmányozza a dokumentumot, amely a további egyeztetések alapját képezi.

A közigazgatási perrend létrehozása céljából az Igazságügyi Minisztérium kodifikációs nagybizottságot hozott létre, amelyben valamennyi jogászi hivatásrend képviseltette magát. A mostani megbeszélés beleillett a 2016. szeptember 2-i többpárti, valamint a korábbi szakmai egyezetések sorába. A tárca elkötelezett, hogy az eljárásjogok reformja során valamennyi érintett féllel egyeztessen.

Forrás: IM / kormany.hu

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu