Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ lesz Tatán
A diplomát adó csecsemő- és kisgyermeknevelő képzés 2017 szeptemberétől indulna el az intézményben

Tatán Közösségi Felsőoktatási Képzési Központot alakítanak ki az egykori piarista rendház épületének hasznosításával. Az intézményben csecsemő és kisgyermeknevelő-, valamint tanár-továbbképzés folyna, illetve telephelyet kapna a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság – tájékoztatta Michl József polgármester a képviselő-testület döntéséről az MTI-t.


Michl József (Fidesz-KDNP) elmondta, a diplomát adó csecsemő- és kisgyermeknevelő képzés 2017 szeptemberétől indulna el. A képzés szakmai koordinációját a soproni, Nyugat-Magyarországi Egyetem, az elméleti és gyakorlati helyszínt az önkormányzat biztosítja. A három évfolyamos, levelező-tagozatos képzés maximális létszámát hatvan főre tervezik.

Országosan csak körülbelül 700 kisgyermeknevelő rendelkezik felsőfokú végzettséggel. A városháza felmérései szerint a kisgyermeknevelők 80 százaléka tervezi a jelentkezését a diplomát adó képzésre.

Az önkormányzat megállapodást kötött a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társasággal, akik elkötelezettek az alacsony iskolai végzettségű munkavállalók továbbképzésében. A város a rendház egy részébe befogadja a népfőiskolát is, terveik szerint az épület felújításához is hozzájárul a társaság.

A polgármester hozzátette, az önkormányzat korábban megállapodást kötött az ELTE-vel és az egri Eszterházy Károly Főiskolával, valamint a Pannon Egyetemmel és az Edutus Főiskolával, hogy alapképzések és pedagógus továbbképzések helyszíneként hasznosítsák közösen a rendházból folyamatosan kialakítandó képzési központot.

Michl József elmondta, az 1770-ben épült, műemléki védettség alatt álló rendház a város tulajdona. Korában kollégium volt, öt éve üresen áll. Az önkormányzat a további állagromlás megelőzése és felújítás előkészítése érdekében 22 millió forintot fordít az épületre.

Az épület képzési központnak használt termeinek karbantartására, berendezésére további 60 millió forint szükséges, a teljes épület megújítása milliárdos nagyságrendű. Ennek előteremtésére az önkormányzat pályázati forrásokat is igénybe kíván venni.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu