Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 20.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Testvérvárosi szerződés az összetartozás jegyében
Budapest és Székelyudvarhely polgármestere testvérvárosi szerződés megkötéséről állapodtak meg

Testvérvárosi szerződés megkötéséről állapodtak meg a múlt héten Budapest és Székelyudvarhely elöljárói. Gálfi Árpád székelyudvarhelyi polgármester bejelentését a Krónika című napilap közölte 2015. szeptember 6-i számában.


Gálfi Árpád egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) szervezte meg a találkozóját Tarlós István budapesti főpolgármesterrel. A szeptember 1-jei találkozóra Szász Jenő NSKI-elnök, Székelyudvarhely korábbi polgármestere is elkísérte Gálfi Árpád polgármestert és Orbán Balázs alpolgármestert.

A találkozó célja az volt, hogy a Tarlós István által már négy évvel ezelőtt írásban is megfogalmazott, a szerződés megkötésére vonatkozó kérést megerősítsék. Gálfi Árpád úgy fogalmazott: a felek abban állapodtak meg, hogy „Budapest, a nemzet fővárosa és Székelyudvarhely, a székely főváros” testvérvárosi szerződést kötnek. Az elöljáró elmondta: Udvarhely eddig is testvérként tekintett a nemzet fővárosára a két település közti hatalmas különbség ellenére. Hozzátette, hogy a szerződés megkötéséről az udvarhelyi önkormányzat következő ülésén hoznak határozatot.

Gálfi Árpád polgármester szerint Udvarhely számára óriási megtiszteltetés és lehetőség a felkérés, hiszen a székelyföldi kisváros „olyan exkluzív klubba nyer belépést, amelynek több világváros is tagja”.

A Krónika a Nemzetstratégiai Kutatóintézet közleményét is idézi, amely szerint Tarlós István a nemzeti összetartozás szempontjából tartotta fontosnak Budapest és Székelyudvarhely testvérvárosi kapcsolatát. A főpolgármester szerint Székelyudvarhelynek sokkal nagyobb a jelentősége annál, hogy a két város közti fizikai különbség számítana. Tarlós István úgy vélte, hogy a két város testvérvárosi kapcsolata által súlyos érzelmi, de akár gazdasági hiányt is pótolni lehet.

Forrás: MTI

 

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu