Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2023
2024
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2024. május 28.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Felfüggesztettek Csepreg fideszes polgármesterét
Vlasich Krisztián ellen fegyelmi eljárást is indítanak, de elindul a szeptember végi időközi választáson

A csepregi képviselőtestület felfüggesztette a város fideszes polgármesterét, miután nem volt hajlandó beszámolni a város pénzügyi helyzetéről. Az időközi választáson viszont így is el fog indulni és olyan fideszes nagyágyúk is kampányoltak mellette, mint Hende Csaba – olvasható a hvg.hu cikkében.


Vlasich Krisztián, Csepreg polgármestere ellen fegyelmi eljárást is indítanak – írja a nyugat.hu. A fideszes polgármester ennek ellenére jelöltette magát a három hét múlva esedékes időközi választásra is. A csepregi képviselőtestület 2016. szeptember 5-i ülésén függesztette fel tisztségéből a polgármestert. Az ügyet sürgősségi indítványként vitték a testület elé, név szerinti szavazást kértek. Négy igen, két nem szavazattal, két tartózkodás mellett döntött a felfüggesztésről.

A testület arról is határozott, hogy fegyelmi eljárást indít a polgármester ellen, létrehoztak egy háromtagú fegyelmi bizottságot, ami a jövő héten már meg is tartja első ülését. A csepregi képviselőtestület május 30-án oszlatta fel magát, miután három héttel korábban ez nem sikerült, mert Vlasich Krisztián bezárta az ülést.

Rabi Imre képviselő akkor a Facebookon azzal indokolta a javaslatot, hogy a polgármester „hónapok óta nem hajlandó bizonyítható módon a tudtunkra hozni Csepreg Város pénzügyi helyzetét” pedig többször, írásban tettek fel neki kérdéseket a témában. Később ezt a polgármester közleményben tagadta. 

A szeptember 5-i ülésre készült előterjesztésben azt írták, hogy a polgármester többször súlyosan megsértette tisztségéből adódó kötelezettségeit, valamint falhatalmazás és utólagos beszámolás nélkül, a város kötelező feladatainak ellátását veszélyeztetve, önkényesen rendelkezett a közpénzekkel. 

A májusi feloszlatás után a helyi választási bizottság szeptember 25-re írta ki az időközi választást, ahol képviselőtestületet és polgármestert is választanak a csepregiek. A választáson polgármesterjelöltként indul Vlasich Krisztián is, de míg korábban a Fidesz jelöltje volt, most függetlenként indul. Ennek ellenére a hétvégi, családi napnak nevezett kampányrendezvényen Vlasich mellett szólalt fel Hende Csaba országgyűlési képviselő és Gagyi Levente, a megyei közgyűlés fideszes tagja, mindketten támogatásukról biztosították az azóta felfüggesztett polgármestert.

Forrás: hvg.hu

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2024 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu