Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. május 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Az önkormányzat vette meg a kapuvári húsgyárat
Egyelőre nem tudni, hogy mihez kezd majd a város a 120 millió forintért megvásárolt telephellyel

Hivatalosan is elkelt a Kapuvári Hús Zrt., a kapuvári önkormányzat a napokban írta alá az adásvételi szerződést. A település a társaság telephelyét vásárolta meg, ezzel végére ért a 2012 óta tartó felszámolási eljárás – olvasható a Magyar Idők cikkében. Azt, hogy mit kezd majd a város a területtel, egyelőre nem sikerült megtudni.


Sikeresen lezárult a Kapuvári Hús Zrt. felszámolása, miután a kapuvári önkormányzat a napokban mintegy 120 millió forintért megvásárolta a társaság telephelyét – tudta meg a Magyar Idők. Kovács Csaba, a húsüzem felszámolását felügyelő Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. ügyvezetője a lapnak elmondta: a településvezető 2016. július 26-án írta alá az adásvételi szerződést, az önkormányzatnak harminc napja van a vételár kifizetésére, ezt követően kerül sor a birtokba adásra.

Az ügyvezető szerint a felszámolóbiztosnak már csak a zárómérleget kell elkészítenie és benyújtania a bíróságnak. Azt, hogy mit kezd majd a város a területtel, egyelőre nem sikerült megtudni, Hámori Györgyöt, a város polgármesterét lapzártáig nem sikerült elérni.

A húsüzem egyébként több mint 3,5 hektáros területen működött, az üzem értékét korábban 541,8 millió forintra becsülték, a gépek és berendezések 266 millió forintot értek. A húsipari cég vagyonelemeit összesen tíz körben hirdette meg a felszámoló.

Az 1924 óta működő kapuvári húsüzem kálváriája 2012-ben kezdődött, a vállalat felszámolását ekkor kezdeményezte az egyik beszállítója. A gyárban működő másik cég, a Kapuvári Bacon Kft. 2012 november végén jelentette be, hogy elbocsátja alkalmazottjait, és fizetésképtelensége miatt decemberben a bíróság elrendelte a cég felszámolását.

Azóta utóbbi társaságot már sikerült értékesíteni, a vállalat másik felére, a Hús Zrt.-re azonban ezidáig nem találtak vevőt. Két éve már érkezett érvényes vételi ajánlat a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft.-hez, akkor azonban a vételárat végül nem fizették ki, így a vagyon maradt a felszámolónál.

Az adóhatóság korábbi tájékoztatása szerint a húsüzem tartozása meghaladta a 10 milliárd forintot, ebből mintegy 2,9 milliárd forint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt (NAV) illeti. A társaság egyes vezetői ellen büntetőeljárást indítottak a pénzügyi nyomozók különösen nagy értékű költségvetési csalás megalapozott gyanújával, miután a cég felszámolóbiztosa felmentette a NAV-ot az adótitok megtartásának kötelezettsége alól. Az akkori tájékoztatás szerint a Kapuvári Hús 18 alkalommal kért fizetési könnyítést az adóhivataltól, a hátralékát azonban a méltányos fizetési feltételek ellenére sem rendezte.

Forrás: Magyar Idők

 

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu