Főoldal  
 
Hírek
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Önkormányzatok
Önk. szövetségek
Jogszabályok

 mevakomi

 

vcr

m

civertan_logo_120px.jpg

vkf

blockcity

agrosol

 
glansya

 prosperty

elmuemasz

 mosz

mosz

s tér


europa a polgarokert

solarway

safecross

 
meva


s tér

nrgcar

csfa

eurest

leblanc

 okow

  

 mosz

mosz

mosz  

 /files/stihl.jpg

  /files/viking.jpg

 kas
/files/viking.jpg

/files/pma.jpg

 fsd

fsd

 
/files/nei.jpg
infraset
 
m

flaga
 
 
 
 
 
 
 eXTReMe Tracker
  Impresszum   Médiaajánlat    2022. május 25.
Újságcikkekben Weboldalon  
Keresés
Aktuális Hírek

Első két alkalommal ingyenes a kéményellenőrzés
Településeink többségében már a katasztrófavédelem szakemberei végzik a kéményseprői feladatokat

Július elsejétől Magyarország tizenöt megyéjének 1835 településén a katasztrófavédelem kéményseprői ellenőrzik a kéményeket ingyenesen. Amennyiben azonban a tulajdonost az első két alkalommal nem találják otthon, a harmadik próbálkozásra már kiszállási díjat kell fizetni.


Július elsejétől a kéményseprő-ipari szakterületet jelentős változás érte, az év második félévétől a katasztrófavédelem kéményseprői ipari szerve szolgáltatóként jelent meg a piacon. Az ország 15 megyéjének összesen 1835 településén már a katasztrófavédelem kéményseprői ipar szervének munkatársai, szakavatott kéményseprők végzik a kéményseprői szolgáltatást. A kötelező kéményellenőrzés és tisztítás térítésmentes lesz.

Az első két alkalom díjmentes, ezért arra kérik a lakosságot, hogy a szolgáltatóktól függetlenül biztosítsák a lehetőséget, hogy az első két alkalommal bejussanak a kéményseprők, és le tudják ellenőrizni a kéményeket. Ha harmadjára is ki kell menniük a kéményseprőknek, akkor azért már kiszállási díjat kell fizetni.

A kéményeket és a tüzelő fűtőberendezéseket fontos rendszeresen szakemberekkel ellenőriztetni, mert ezek meghibásodása nem csak azt jelenti, hogy nem működik a készülék, nem lesz fűtés a lakásban, vagy rosszul működik, és ezért több energiát használ el a működése, hanem veszélyeket is rejthet magában. Akár szénmonoxid mérgezést is szenvedhetünk a meghibásodott készülékektől.

A szilárd-égetésű készülékeket 15-20 perc alatt megvizsgálják, de a tulajdonos is segíteni tudja a kéményseprők munkáját azzal, hogy előre elhúzza az útban lévő bútorokat, szabaddá teszi az ajtókat, kinyitja a padlásajtót. Nyílt égésterű gáztüzelésű készülékeknél a legtöbb hiba a légutánpótlásban lehet.

A szakember szénmonoxidmérők használatát is javasolja, hiszen előfordulhat, hogy a színtelen, szagtalan gáz visszaáramlik a lakótérbe. Ha hirtelen megfájdul a fejünk, hányingerünk lesz, és alig tudunk mozogni, akkor azonnal nyissuk ki az ablakot, hívjunk segítséget, mert több mint valószínű, hogy szénmonoxid-mérgezést kaptunk.

Forrás: MTI

Hírlevél

Amennyiben szeretné, hogy hírlevelet küldjünk Önnek, iratkozzon fel levelezőlistánkra!
Település:

 
Polgármester:

 
E-mail:KIEMELT HÍREINKArchívum

VIDEÓK
 
HÍRLISTA
 


 

  


 Magyar Polgármester © 2004-2022 Minden jog fenntartva. Honlapkészítés www.webdesignstudio.hu
http://www.aka.hu